Forvirret dykker gav travlhed hos politiet

Politiet fik sendt både helikopter og ambulance af sted efter melding om forsvundet dykker

Det helt store beredskab blev sat i søen, da politiet torsdag eftermiddag modtog meldingen om, at en dykker var forsvundet fra sine kammerater under et dyk ud for Skarrev ved Aabenraa.

Heldigvis endte historien ikke med en drukneulykke. I stedet ender den med en dykker med meget røde ører, oplyser vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der er nogle kammerater, der er ude af at dykke. Da de kommer op til overfladen igen, så mangler der en af dem, og de slår derfor alarm.

- Vi underretter Søværnets Operative Kommando, der sender en redningshelikopter med læge, vi får fat i beredskabet med en redningsbåd, og vi får også sendt en ambulance ud, hvis han nu skulle blive fundet, siger vagtchefen.

Men det store beredskab når ikke at gøre meget gavn, oplyser han.

- Da de 20 minutter efter ankommer til stedet derude, så dukker der en dykker op noget uforstående over for det postyr, der er. Han har så misforstået aftalen med kammeraterne om, hvornår de skulle gå op sammen.

- Helikopteren er ikke kommet derud endnu, men den når lige at komme derud og flyve en æresrunde, oplyser politiet.

Den forvirrede dykker slipper uden bøde, men:

- Han har fået en rimelig stor skideballe fra både kammerater og ordensmagten, siger vagtchefen, der formoder, at manden alligevel må til lommen efter kommunikationsfejlen.

- Mon ikke han har givet en lille kvajebajer til vennerne?