Sexmonster fik 431 års fængsel

– Du stjal mit liv, lyder det fra Jaycee Dugard, da hendes kidnapper blev sendt i fængsel resten af livet

Phillip Garrido skal tilbringe resten af livet bag tremmer. Han har tilstået, at han kidnappede en pige og holdt hende som sexslave i 18. (Foto: AP)
Phillip Garrido skal tilbringe resten af livet bag tremmer. Han har tilstået, at han kidnappede en pige og holdt hende som sexslave i 18. (Foto: AP)

Phillip Garrido, 60, er ved en amerikansk domstol idømt 431 års fængsel for kidnapning og voldtægt af Jaycee Dugard, der i en periode på 18 år blev holdt fanget i et skur i Garridos baghave i det nordlige Californien.

Garrido, der er far til Dugards to teenagerdøtre, har tilstået forbrydelsen, som blev afsløret, da Jaycee Dugard blev fundet i live i 2009. Dugard var ikke selv tilstede i retten i dag, men hun havde sendt et brev, der blev læst op inden strafudmålingen. Hun skrev, at Garrido 'stjal' hendes liv.

– Jeg valgte ikke at være her i dag, fordi jeg nægter at spilde endnu et sekund af mit liv i din tilstedeværelse. Alt, som du udsatte mig for, var forkert, og jeg håber, at du en dag vil indse det, lyder det blandt andet fra 31-årige Dugard.

Phillip Garridos kone, Nancy, 55, blev idømt en fængselsstraf på minimum 36 år. Begge har afvist at appellere straffen.

Jaycee Dugard var 11 år, da hun i 1991 blev bortført, mens hun ventede på skolebussen i byen South Lake Tahoe. Det var derfor en stor sensation, da hun næsten to årtier senere blev fundet i live nær San Francisco.

1 af 2 Jaycee Dugard var 11 år, da hun blev kidnappet. (Foto: AP)
2 af 2 Phillip Garrido skal tilbringe resten af livet bag tremmer. Han har tilstået, at han kidnappede en pige og holdt hende som sexslave i 18. (Foto: AP)