Gammel gris - eller sexmonster?

Juryen voterer netop nu i sexsagen mod den amerikanske forfatter Joseph Yannai. En dansk kvinde har vidnet mod ham

Den amerikanske forfatter Joseph Yannai risikerer fængsel på livstid. (Foto: AP)
Den amerikanske forfatter Joseph Yannai risikerer fængsel på livstid. (Foto: AP)

En klam, gammel gris eller en udspekuleret sexforbryder, som har fortjent at tilbringe resten af livet bag tremmer? Det er spørgsmålet, som juryen i sagen mod den amerikanske kogebogsforfatter, Joseph Yannai, 67, nu skal afgøre.

Joseph Yannai er ved retten i Brooklyn, New York, tiltalt for under falske forudsætninger at have lokket unge kvinder fra hele verden til sit hjem, hvor de blev udsat for seksuelle krænkelser.

Yannai risikerer fængsel på livstid, hvis han kendes skyldig i alle syv anklagepunkter under en skærpet amerikansk lov om sexslaveri. Anklageren og forsvareren har afsluttet deres procedure, og nu har juryen trukket sig tilbage for at votere.

Taget på brysterne
Det ligger dog fast, at Yannai annoncerede efter au pair-piger på internettet og i perioden 2003 til 2009 havde mindst otte kvinder ansat i sit hjem i Pound Ridge, New York.

I januar 2006 blev en dansk kvinde ansat som au pair-pige i forfatterens hus. Hun har forklaret, at hun hurtigt opdagede, at han ikke kun var ude efter hendes hushjælp.

– Han tog mig på brysterne, forklarede den 24-årige dansker, da hun i sidste uge afgav vidneforklaring.

Fire andre kvinder har vidnet i sagen mod Yannai.

Presset til oralsex
Mens den danske kvinde ikke fandt sig i behandlingen og straks rejste hjem, var andre kvinder, som blandt andet kom fra Ungarn, Frankrig og Mexico, knap så handlekraftige.

Ifølge anklagerskriftet pressede Joseph Yannai kvinderne til at gøre rent iført undertøj samt at tilfredsstille ham med oralsex.

– Han fortalte dem, at hvis de ikke gjorde, som han sagde, ville de blive smidt på porten, sagde anklager Hilary Jager i retten.

En gammel gris
Joseph Yannais forsvarer, Heidi Cesare, har under retssagen medgivet, at hendes klient både er en 'gammel gris' og 'selvcentreret kvindebedårer'.

– Men han tvang dem aldrig til sex. De, som blev i huset, gjorde det af egen fri vilje, sagde hun.

Ved du noget om sagen? Tip os på mail: 1224@eb.dk eller sms/mms: 1224 (alm. sms-takst).