Kameraforhandlere spioner i drabssag

Samtlige kameraforhandlere er af Fyns Politi blevet involveret i drabssagen fra Tusindårsskoven - for at finde det stjålne kamera

Ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev mejet ned i Tusindårsskoven med en maksinpistol. (Foto: Kenneth Meyer)
Ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev mejet ned i Tusindårsskoven med en maksinpistol. (Foto: Kenneth Meyer)

Allerede på et meget tidligt tidspunkt efter dobbeltdrabet på ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven i Odense satte Fyns Politi samtlige kameraforhandlere i sving for at hjælpe med at fange gerningsmanden eller i det mindste finde frem til Bjarne Johansens stjålne kamera.

Fyns Politi kontaktede umiddelbart efter drabene både den specifikke fotoforretning, hvor Bjarne Johansen i sin tid har købt sit kamera, samt selve Nikon Danmark som fik besked på at underrette samtlige Nikon-forhandlere i landet om, at politiet havde brug for hjælp.

Læs også:Her er Pers dobbeltliv

Håbede at morderen ville indlevere kamera
- Noget af det første vi kigger på i sådan en sag er jo, hvordan vi kan komme videre ud fra, at der er blevet stjålet et kamera, nøgler og en pung. Vi blev meget tidligt klar over, at der manglede et kamera, og derfor var vi meget interessede i at få hjælp fra kameraforhandlerne. På den måde kunne vi få besked om, hvis nogen indleverede det stjålne kamera til reparation eller for at få en prisvurdering til eventuelt videresalg, forklarer vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi til ekstrabladet.dk.

Læs også:Bor få hundrede meter fra drabsstedet

Det var i meddelelsen til forhandlerne forklaret, at hvis der ankom en kunde med Bjarne Johansens stjålne kamera - et NIKON D5000 - som man kan identificere udfra kameraets indgraverede varenr., så skulle de kontakte politiet med det samme.

Forsøgte at sælge det i misbrugsmiljøet
I sidste uge kunne ekstrabladet.dk fortælle, at netop den anholdte 37-årige Per Henrik Halslev, der nu sidder varetægtsfængslet i sagen, i dagene lige efter dobbeltdrabet forsøgte at omsætte et kamera i misbrugsmiljøet. Om der har været tale om Bjarne Johansens vides dog ikke med sikkerhed.

Det var dog ikke medhjælperne i kameraforretningerne rundt om i landet, der i sidste ende ledte politiet på sporet af den nu anholdte og sigtede.

- Nej, han har ikke selv været i en kamerabutik med det ærinde og nej, det var ikke sådan, at vi fandt frem til ham, fastslår Henrik Justesen.

Den 37-årige har indtil videre nægtet sig skyldig i drabene og også nægtet at ville udtale sig til politiet.

1 af 2 Den 37-årige fængslede blev anholdt efter overvågningsbilleder blev offentliggjort. (Politifoto)
2 af 2 Ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev mejet ned i Tusindårsskoven med en maksinpistol. (Foto: Kenneth Meyer)