Dansk militær fandt 27 kilo heroin

27 kilo heroin blev fundet gravet ned i en have i Gereshk i Afghanistan efter at dansk militær havde fået efterretninger om skjulestedet

Her pakkes heroinen ud på politistationen.(Foto: HOK)
Her pakkes heroinen ud på politistationen.(Foto: HOK)

Heroin for mange millioner kroner er fundet i Afghanistan takket være efterretninger fra den danske militære styrke i Gereshk.

27 kilo heroin blev fundet gravet ned i en have til en ejendom, en såkaldt compound, i søndags. Heroinen blev fundet under en operation, der blev udført af danske og britiske soldater og afghansk politi, oplyser Hærens Operative Kommando.

Heroinen vurderes til at have en markedsværdi på cirka 24 millioner kroner. To mænd blev anholdt i forbindelse med heroinfundet.

- effektive efterretninger
HOK oplyser, at det afghanske politi førte an i eftersøgningen og efter et par timers gennemsøgning af området, fandt man de 27 kilo heroin gravet ned i haven.

- Vi har bevist, at vi har en effektiv efterretningssektion i den Danske Kampgruppe, og at vi er i stand til at agere på de informationer, vi får, siger oberst Jens Riis, chef for Den Danske Kampgruppe.

Obersten siger, at fundet også betyder meget for det afghanske politi, som har fået chancen for at vise befolkningen, at de kan slå ned på narkohandlen og, bogstavelig talt, grave den skjulte kriminalitet frem i dagslyset.

De anholdte ventes senere at blive sendt videre til politiet i provinshovedstaden, Lashkar Gah. Det afghanske politi står selv for efterforskningen af narkosagen.

Gereshk har fået ny politichef, Saifullah, som nu har fået en fjer i hatten. Ifølge HOK tøvede politichefen ikke, da de danske tropper kom med efterretninger om, at ejendommen var skjulested for sore mængder heorin.

Det danske polititræningshold (POMLT), britiske soldater og det afghanske politi (ANP) blev hurtigt sendt ud til huset.

1 af 3 Her findes heroinen i det afghanske compound.(Foto: HOK)
2 af 3 To blev anholdt efter heroinfundet, og mændene føres her væk af afghansk politi.(Foto: HOK)
3 af 3 Her pakkes heroinen ud på politistationen.(Foto: HOK)