Nøgletyv har meldt sig selv

Familie overtalte ung mand til at melde sig selv

En 23-årig mand har meldt sig selv og tilstået tyveri af nøgler og alarmkoder til 150 institutioner i Aarhus fra rengøringskoncernen ISS.

Politiet leder stadig efter en medgerningsmand, som de kender identiteten på.

- Vi fik en henvendelse i aftes fra et familiemedlem til den 23-årige, der senere melder sig, om, at de har haft en alvorssnak med en fra deres familie om, at han er blevet genkendt, og at han skal melde sig selv, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Flere indbrud
Kl. 23 i aftes mødte manden så op ved politigårdens skranke.

Han bliver fremstillet i løbet af dagen, hvor anklageren formentlig vil begære dørlukning, fordi der er en gerningsmand på fri fod.

Østjyllands Politi kan endnu ikke fortælle, om nøgler og koder er dukket op. De har efter tyveriet meldt om flere indbrud i østjyske daginstitutioner, der, ifølge ekstrabladet.dks oplysninger, er begået med rette nøgle og kode, og politikommissæren har da også været ude med kritik af rengøringsfirmaets sikkerhedsprocedurer.

I ISS er man lettede over, at i hvert fald den ene gerningsmand har meldt sig, selvom kommunikationsdirektøren endnu ikke har hørt, at nøglerne er dukket op.

Udlovet dusør
- Der har været en massiv interesse fra offentligheden, og vi kan ikke sige nok tak for den interesse, der har været, for uden den tror jeg ikke, at man så hurtigt var kommet frem til gerningsmændene, siger Kaspar Bach Habersaat.

Siden nøgletyveriet har ISS blandt andet haft vagter til at rundere ved forskellige institutioner, men før nøglerne er fundet, kan de ikke føle sig på den sikre sikre.

- Det bedste, som gerningsmanden og medgerningsmanden kan gøre, er, at nøglerne også kommer frem. Der er ikke nogen grund til at blive ved med at dumme sig, siger han.

ISS skal nu vurdere, om den dusør på 10.000 kroner for tip, der kunne føre til pågribelsen af de to gerningsmænd, som de har udlovet, skal udbetales. Og umiddelbart har han ingen problemer med at udbetale dusøren til gerningsmandens familie.

- Vi følger politiets råd, siger kommunikationsdirektør Kaspar Bach Habersaat.