Headley indrømmer at have narret terrorven

Terroristen David Headley snød vennen Tahawwur Hussain Rana til at hjælpe sig med terrorplaner

Ved et retsmøde i Chicago tirsdag forklarede David Headley, der har erkendt sin deltagelse i terrorplottet i Mumbai i 2008 og planer om terror mod Jyllands-Posten, at han snød sin barndomsven Tahawwur Hussain Rana til at medvirke i sine terrorplaner.

- Jeg snød ham. Den stakkels fyr er ikke skyld i, at han blev fanget i dette. Jeg fik ham til at ligne et fjols ved at få assistance til det, som jeg gjorde. Jeg gjorde ham til grin, siger Headley ifølge New Delhi Tv.

Ranas advokater kører sit forsvar på, at Rana blev narret af Headley til at give ham adgang til forskellige ting i sit firma, der leverer forskellige typer service til immigranter.

Headley, der tirsdag afsluttede fem dage i vidneskranken, fortalte i retten, at han først havde fortalt de amerikanske myndigheder om Rana, efter denne var blevet anholdt.

Det sikrede ham i sidste ende en studehandel, hvor han undgår dødsstraf.

- De (anklagemyndigheden) talte hele tiden om at redde liv, og det var, hvad jeg forsøgte at gøre i højere grad end at få nogen anholdt, siger Headley til avisen Chicago Tribune.

Nyhedsbureauet IANS skriver, at Headley har indrømmet over for sin familie, at han overvejer at skrive en bog eller et filmmanuskript om sin rolle i terrorangrebet i Mumbai.

- Sagde du ikke til din kone: 'Hvis jeg skriver en bog, så kan jeg tjene masser af penge'? spurgte Ranas advokat Patrick Blegen, hvilket Headley ikke benægtede.

166 mennesker blev dræbt i Mumbai i 2008, da bevæbnede terrorister fra den pakistanske gruppe Lashkar-e-Taiba angreb en flere placeringer i storbyen og samtidig sprang flere bomber. Headley stod for en stor del af forarbejdet og planlægningen af angrebet.