Sigtet i dobbeltdrab ville sælge kamera

Den mand, der pt. er fængslet for dobbeltdrabet i Tusindårsskoven, prøvede at sælge et kamera - muligvis den dræbte ægtemands - få dage efter drabet

Den anholdte har ifølge flere vidner forsøgt at sælge et kamera blot få dage efter drabet i Tusindårsskoven. (Foto: Claus Bonnerup)
Den anholdte har ifølge flere vidner forsøgt at sælge et kamera blot få dage efter drabet i Tusindårsskoven. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Krimi

Det er den dræbte Bjarne Johansens stjålne kamera, der i øjeblikket er omdrejningspunktet i politiets efterforskning af dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense. Efter den markabre nedskydning af ægteparret Bjarne Johansen og Heidi Nielsen stjal gerningsmanden nemlig blandt andet det kamera, som stort set aldrig forlod Bjarne Johansens hænder.

I sidste uge efterlyste Fyns Politi folk, som er blevet tilbudt at købe et Nikon-kamera svarende til det fra den dræbte. Det bunder blandt andet i, at politiet har fået flere oplysninger om, at netop den anholdte 37-årige blot få dage efter drabene har forsøgt at sælge et kamera i folk i misbrugsmiljøet.

Ville sælge kamera i misbrugsmiljø
- Om der er tale om det samme kamera ved vi ikke, men vi har oplysninger om, at den anholdte har forsøgt at omsætte et kamera et par dage efter ægteparret blev dræbt i Tusindårsskoven, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen til ekstrabladet.dk.

Læs også:Skiftede kasket og briller efter drabet

Politiet har på baggrund af efterlysninger fået blot to henvendelser, men i begge tilfælde var der ikke tale om det korrekte kamera. Bjarne Johansens kamera kan være af afgørende betydning for efterforskningen. Ikke mindst fordi der har været flere teorier om, at drabet kan være udløst af, at Bjarne Johansen måske har taget et billede af selve gerningsmanden.

Nu åbner han måske munden
Indtil videre har den 37-årige mand nægtet at ytre et ord til politiet. Under grundlovsforhøret var han tavs som graven og gav blandt andet de fremmødte pressefolk 'fingeren'. Men noget kunne tyde på, at han efter flere uger i isolation, måske er kommet på andre tanker.

- Vi forsøger stadig via hans forsvarer, at få ham i tale. Det er ikke lykkedes indtil nu, men vi har nogle indikationer på, at det måske er ved at ændre sig og at vi kan afhøre ham inden kort tid, lyder det fra Henrik Justesen.

Læs også:Han brød ind hos folk i kvarteret

Politiet mangler fortsat svar på de tekniske undersøgelser, man har gjort af de effekter, man har fundet på gerningsstedet og under ransagningerne i forbindelse med anholdelsen. Hvilke effekter der er tale om, ønsker drabschefen ikke at fortælle. Heller ikke om man har fundet den maskinpistol, som blev brugt til at skyde ægteparret ned under deres aftentur.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind