Annonce:
Annonce:

Derfor falder de for Lundin

Vidt forskellige årsager til, at kvinder falder for massemordere som Peter Lundin

Kvinderne der falder for Peter Lundin kan ifølge psykiater Henrik Day Poulsen groft sagt deles op i fire grupper. (Foto: Claus Lunde)
Kvinderne der falder for Peter Lundin kan ifølge psykiater Henrik Day Poulsen groft sagt deles op i fire grupper. (Foto: Claus Lunde)
Annonce:
Følg Krimi

Torsdag formiddag blev massemorderen Peter Lundin for tredje gang gift bag tremmer - denne gang med den 26-årige Bettina.

Brylluppet fandt sted ved en hemmelig og intim ceremoni i Anstalten ved Herstedvester og blev overværet af Peter Lundins far, Ole, og en ven, der havde kørt Bettina til fængslet.

Forskelligt, hvad der driver kvinderne
Men hvad er det, der gør, at kvinder falder for en mand, der har dræbt sin mor og en kæreste og hendes to små sønner og parteret ligene af de tre sidstnævnte efter drabene.

Psykiater Henrik Day Poulsen opdeler de kvinder, der falder for massemordere som Peter Lundin, i fire kategorier.

1. Kvinder med et ekstraordinært stort hjælpe-gen.

Annonce:

- Det er den største gruppe. Der er tale om kvinder, der kan fraspalte alt det onde, massemorderen har bedrevet. Vedkommende har et nærmest urealistisk forhold til forbrydelserne, og kan overbevise sig selv om, at det ikke kan være så slemt som beskrevet i pressen, og at andre må være skyld i, at det er gået som det er, siger Henrik Day Poulsen.

2. Opmærksomhedssøgende kvinder.

- Der vil på den ene eller anden måde og i mere eller mindre grad være en vis opmærksomhed omkring en mand, der har dræbt fire mennesker. Nogle personer elsker at komme i medierne eller at få opmærksomhed, og det kan den type kvinder opnå ved at gifte sig med en mand som Peter Lundin.

3. Spændingssøgende kvinder.

- Mens vi andre måske får spænding nok i vores liv ved at køre en tur i rutchebane eller ved at se en gyserfilm, så er der kvinder, der er så spændings-søgende, at de kun kan få opfyldt deres behov for en ekstraordinært spændende tilværelse ved at være gift med en massemorder.

4. Psykisk syge kvinder.

Annonce:

- Her er der tale om kvinder, som på grund af psykisk sygdom i udpræget grad mangler dømmekraft og ikke er i stand til at se, at en relation til en firedobbelt morder måske ikke er det rigtige for dem, siger Henrik Day Poulsen.

Boykot Lundin!
Han mener, at Peter Lundin blandt andet bruger det aktuelle giftermål til at få pressens opmærksomhed.

- Hvis man læser hans bog, er der ingen tvivl om, at han kun er interesseret i sig selv. Han har vist brugt halvanden linje i sin bog på over 200 sider på de efterladte til hans ofre, mens resten handler om ham selv. Han synes ikke i stand til at sætte sig ind i andres følelser men har fuldt fokus på sin egen person. Det aktuelle bryllup kan være hans måde at få opmærksomhed på, siger Henrik Day Poulsen.

Han synes, det kunne være et sjovt eksperiment, hvis pressen indgik en fælles aftale om at boykotte Peter Lundin.

Annonce:

- Han smider løbende 'lunser' til pressen, så I ikke glemmer ham, og han lader til at nyde opmærksomheden i fulde drag, og når I bider på, holdes gryden i kog. Det kunne være sjovt at se, hvordan han ville reagere, hvis pressen i fællesskab boykottede ham, så der blev helt stille om ham. Det kunne være interessant at se hvordan en så narcissistisk person, ville håndtere den situation, siger Henrik Day Poulsen til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: