Terrorist trænede sin fem-årige søn

Sønnen til den tiltalte i sagen om terror mod JP reagerede ikke som andre børn, da fodboldtræneren råbte skyd.

David Headley vidnede i retten i Chicago. (Foto: AP)
David Headley vidnede i retten i Chicago. (Foto: AP)

David Headley lignede næsten en stolt far, da han torsdag aften dansk tid blev afhørt om sin fem-årige søn.

Direkte adspurgt af forsvarsadvokaten i terrorsagen i Chicago bekræftede han, at drengen ikke reagerede som de andre spillere, da træneren under en fodboldkamp råbte "skyd".

- Er det rigtigt at din søn gik ned på hug og formede hænderne foran sig som en pistol, spurgte forsvareren Patrick Blegen.

- Ja. Han havde set mig hænge skydeskiver op og skyde til måls hjemme i mit hus i Pakistan, bekræftede Headley.

Han er den ene af de to hovedtiltalte i den terrorsag, der i øjeblikket behandles ved retten. Han har i modsætning til den medtiltalte Tahawwur Rana erkendt sin rolle.

Det er tidligere kommet frem, at politiet i Chicago fik mistanke til Headley, da en lokal betjente bemærkede, at han satte sine børn til at løbe og falde ned i skydestilling i en af byens parker.

Headley indrømmede da også i retten, at han er fascineret af militæret - især elitestyrkerne. Og han så gerne, at hans søn blev soldat.

Under torsdagens afhøring fortalte han videre, at den stramme danske våbenlovgivning havde været til besvær.

Han var to gange i København for at planlægge et angreb på Jyllands-Posten, men problemet var, hvor angriberne skulle få våben fra.

De kontakter, som terrorlederen Ilyas Kashmiri havde sat ham i forbindelse med i Sverige og Storbritannien, kunne ikke skaffe våben.

Derfor havde han blandt andet overvejet at købe skydevåben hos tyske narkohandlere.