Kontorelev snagede i politiets registre

En kontorelev hos politiet, hvis kæreste har relationer til Bandidos, spionerede i politiets registre. Hun ville finde ud af, hvad politiet vidste om hendes kæreste

Kæresten til en af politiets kontorelever deltog i en Bandidos-fest. Hun slog senere sagen op i politiets register.(Foto: Thomas Borberg/Polfoto)
Kæresten til en af politiets kontorelever deltog i en Bandidos-fest. Hun slog senere sagen op i politiets register.(Foto: Thomas Borberg/Polfoto)

En 20-årig kontorelev hos Midt- og Vestsjællands politi i Roskilde blev afsløret af kolleger i at snage ulovligt i politiets registre.

Hun blev fyret på stedet, og på fredag skal hun stå til regnskab ved retten i Roskilde, hvor hun ventes at tilstå misbruget af registrene.

Politiet mistænkte i starten, at kontoreleven havde givet oplysningerne videre til sin kæreste, der har relationer til Bandidos.

- Men den del af sagen er droppet. Der er ingen beviser for, at hun har givet oplysningerne videre, siger politiassessor Karsten Pedersen, der er anklager i sagen.

Politiet har ingen anden forklaring på kontorelevens registermisbrug end nysgerrighed og ungdommelig naivitet.

Festede hos Bandidos
Hendes kæreste deltog den 26. juni sidste år i en fest hos Bandidos i Regstrup, hvor politiet lavede en aktion og kontrollerede alle gæster og biler, også kontorelevens kæreste.

To uger senere gik kontoreleven ind i politiets sagssystem POLSAS, og læste oplysningerne om politiets aktion hos Bandidos.

Den 5. juli 2010 kl. 12.15 slog hun sagen op 'hvorved hun fik indsigt i politiets sag med fortrolige oplysninger 'Tjek af indkommende gæster ved hhv. Holløsevej og Søstrupvej. Kontrol af gæster og biler', lyder sigtelsen.

Men det var ikke eneste gang, at hun snagede i registrene. Ifølge sigtelserne mod den 20-årige slog hun både sin eks-kæreste og den nye kæreste op med deres personnumre i henholdsvis kriminalregsiteret og POLSAS, så hun kunne se alt, hvad politiet havde registreret om mændene.

Hun søgte også på hele sin familie i Det Centrale Personregister og på eks-kæresten i Centralregisteret for Motorkøretøjer.

Stod på i et halvt år
Politiet har gennemgået hele dataloggen hos politiet dataafdeling under efterforskningen mod den 20-årige.

Ifølge sigtelserne mod kontoreleven stod misbruget på i et halvt år fra 5. februar 2010 og til den 25. august.

Den 20-årige risikerer nu en fængselstraf, formentlig dog betinget, for de ulovlige søgninger.

Kontoreleven har erkendt det hele, og derfor kan sagen formentlig afgøres som en tilståelsessag.