Han hjalp forfrossen og beskidt Brønderslev-pige

Den 21-årige pige fortalte, at hun ikke havde spist i fem dage til en mand, der tog den forkomne pige med sig hjem, før hun blev sat på toget hjem til sin mor

Den 21-årige pige flygtede fra sit hjem i Serritslev på bare tæer i Clocs-sko i en halv meter sne. Foto: Ernst van Norde
Den 21-årige pige flygtede fra sit hjem i Serritslev på bare tæer i Clocs-sko i en halv meter sne. Foto: Ernst van Norde

Da den 21-årige Brønderslev-pige flygtede fra sit helvede hos forældrene i Serritslev i Nordjylland, mødte hun en frelsende engel, der tog sig af hende og passede på hende. Måske som den første i meget, meget lang tid.

Manden vidnede i dag i retten i Hjørring i den såkaldte 'Brønderslev-sag', hvor forældrene står tiltalt for vanrøgt og vold mod deres i alt ti børn, mens manden alene er tiltalt for flere tilfælde af voldtægt og seksuelt overgreb.

Vidnet fortalte, at pigen var kommet ind på 'Byens Cafe' i den lille by Vrå i Vendsyssel om eftermiddagen den 2. februar 2010.

Hun var iført såkaldte Clocs-sko med bare tæer, selvom der var en halv meter sne udenfor og minus ti grader. Hendes tøj var møgbeskidt og laset, og da hun begyndte at 'tø op', drev det med sorte plamager, der begyndte at lugte forfærdeligt.

Læs også: Nu vidner datter om sit helvede

- Hendes tøj lugtede som om, det var gravet op af en mødding, forklarede manden i retten.

Forfrosne fødder
Den sølle udseende pige lånte hans telefon, hvorefter hun snakkede længe med sin mor. Moren spurgte manden, om han ville låne pigen penge til toget, men i stedet aftalte de, at hun skulle overføre penge, så pigen kunne komme med toget næste dag.

På cafeen fortalte pigen, at hun ikke havde fået mad i fem dage, og på ti minutter fortærede hun cafeens største burger og pommes frites.

Manden tog hende så med hjem, hvor hun fik bad og lånte noget tøj. Senere samme aften sad de og så fjernsyn, da pigen fik ondt i fødderne.

Kronvidne: Mor skrev 'luderskilt'

Her så manden, at de var helt sorte af forfrysninger. Han gav hende derefter en albyl og sagde, at hun skulle gå til lægen dagen efter.

Kunne næsten ikke gå
Når han prøvede at spørge ind til, hvad der var sket, lukkede pigen af og fortalte bare, at hun var stukket af fra nogle venner. Manden troede først, at hun var omkring 14 år og måske var stukket af fra en institution.

Dagen efter købte han en madpakke til hende og sørgede for, at hun kom på toget til Ringsted.

- Hun kunne næsten ikke gå på grund af smerter. Hun fik noget mere smertestillende, inden hun rejste, forsynet med plastikposer om fødderne, forklarede han.

Pigen ringede efterfølgende og fortalte, at hun var kommet godt frem.

Han ringede ikke til politiet, fordi han havde snakket med pigens mor og fik indtrykket af, at alt var i orden. Først da han læste om sagen i medierne, kontaktede han politiet.