Grafittimalende dreng sparket i hovedet

En voksen mand sparkede en tolvårig dreng i hovedet, fordi han fejlagtigt troede, drengen lavede hærværk

En 12-årig graffitimaler blev ved 21-tiden i aftes overfaldet og sparket i hovedet af en voksen mand, da han var i færd med at male grafitti på en væg, der var sat op til formålet i Danmarksgade i Frederikshavn.

Drengen var i selskab med tre venner, der også malede grafitti på væggen, men sad ifølge sin forklaring alene og malede grafitti, da overfaldet skete.

- På et tidspunkt er de tre ude i gågaden, og den 12-årige sidder på knæ og maler. De tre venner hører, at han råber 'av', og han kommer så løbende ud og holder sig for ansigtet, og han bløder fra munden, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Sparket i hovedet af mand
Ifølge drengens forklaring var han blevet sparket i hovedet af en mand, mens han sad og malede. Manden, som havde sparket drengen, kom efterfølgende ud fra passagen trækkende på en sort cykel.

- Han går lige forbi dem, som om ingenting er sket, og sætter sig så op på sin cykel og kører af sted ned mod rådhuset, siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Politiet mener, at manden måske er blevet provokeret af drengens grafittimaleri fordi han troede, det var hærværk.

Leder efter manden
Den 12-åriges læbe er flækket, men ellers slap han fra overfaldet uden de store skader.

- Men jeg vil sige, en voksen mand, der kan finde på at sparke en siddende dreng, det vil jeg sige er groft hensynsløst, selv om skaderne er begrænsede til en flækket underlæbe, siger vagtchefen til ekstrabladet.dk.

Politiet leder fortsat efter manden, der beskrives som 55-60 år gammel, 170-180 cm høj, slank, iført sort, tynd jakke, sorte cowboybukser og sorte sko. Han havde kort, gråt hår og trak på en sort Kildemoes-cykel.

Vagtchefen Overfaldet fandt sted ved 21-tiden i aftes.