Nu vidner datteren om helvede

Den 21-årige datter i Brønderslev-sagen, der sidste år flygtede fra sin far og stedmor, vidner her til formiddag ved retten i Hjørring

Den 21-årige datter flygtede sidste år og henvendte sig på et krisecenter i Ringsted. Det startede Brønderslev-sagen. (Foto: René Schütze)
Den 21-årige datter flygtede sidste år og henvendte sig på et krisecenter i Ringsted. Det startede Brønderslev-sagen. (Foto: René Schütze)

Den ældste datter er netop nu i gang med at vidne i Brønderslev-sagen, hvor hendes biologiske far er tiltalt for voldtægt og forskellige seksuelle krænkelser. Af hensyn til datteren, som ikke skal udsættes for unødig krænkelse, er dørene blevet lukket.

Den ældste datter ankom ikke til dagens retsmøde i Hjørring ad hovedindgangen, og ifølge Ekstra Bladets journalist på stedet var hun heller ikke synlig i minutterne inden retsmødet. Det forventes, at begge de tiltalte er til stede ved vidneafhøringen, der formentlig vil tage flere timer.

Læs også: Datter var spærret inde i udhus

Nægter sig skyldig
Ifølge anklageskriftet levede pigen i et anneks uden lys og varme, der var låst udefra med en krog og en stolpe. Tidligere er det blandt andet kommet frem, at faren på et tidspunkt angiveligt beordrede moren til at skrive et skilt med ordene 'Brønderslevs luder: 500 kroner'. Det skulle hænges på den ældste piges dør.

Moren har også tidligere forklaret i retten, at parrets ældste fælles barn på en køretur, så faren sidde og kysse sin datter i bilen.

Faren har nægtet alle anklager om vanrøgt, vold og seksuelle overgreb.

Den 41-årige far og 37-årige mor er sammen tiltalt for vanrøgt og vold mod i alt ti børn. Syv af dem har parret sammen.

Senere på dagen bliver en række DVD-afhøringer afspillet, hvor de yngste børn skal vidne, men også her forventes det, at dørene bliver lukket.