13-årigt dansk gidsel ligger syg

Naja ligger syg med feber, siger piraterne i følge lokale medier

Tilstanden forværrres blandt de danske gidsler, der har været holdt fanget hos somaliske pirater siden februar.

Familiens 13-årige datter Naja og moderen Birgit ligger syge ombord på det kaprede græske fragtskib, hvor familien bliver holdt fanget, skriver SomaliaReport.

Avisen skriver, at Naja har høj feber og kaster op og ikke er i stand til at indtage mad og drikke, og moderen har en hudlidelse, som hun ikke længere har creme til at bekæmpe.

Familien blev taget til fange af pirater under en jorden-rundt-sejlads. Udover teeagedatteren Naja og moderen Birgit tæller gidslerne faderen Jan Quist Johansen, to store teenagedrenge og to gaster i begyndelsen af 20'erne.

Gidslerne befinder sig i et rum ombord på skibet, siger piraternes talsmand Farah Jones til SomaliaReports. Han forsikrer, at man tager hensyn til, at gidslerrne er syge, men er ikke sikker på, at piraterne vil lade en læge komme ombord.

Det er uvist, om piratens oplysningerne om den syge 13-årige holder stik, eller om der skal sættes følelsesmæssigt pres på de pårørende, som står for forhandlingerne om løsesum.

Forhandlingerne har været i hårdknude efter, at piraterne afviste en sum på cirka tre millioner danske kroner, som det var lykkedes de danske pårørende at skrabe sammen.

Læs: Afviser milliontilbud

Piraterne vil i følge Farah Jones udtalelser til SomaliaReport have 5 millioner dollars (ca 26 millioner danske kroner).

Men tidspunktet er tilsyneladende også afgørende på andre måder.

Det store fragtskib, som piraterne er ombord på - sammen med andre piratgrupper og deres gidsler - skal frigives om to uger.

Piraterne kan dermed blive tvunget i land med deres gidsler, og ifølge SomaliaReports er gruppen hårdt presset af lokale autoriteter, der vil sætte en stopper for pirateriet.

Det danske krigsskib Esbern Snare er i området ud for Somalias kyst.

Her har marinesoldater tidligere luftet en frustration over, at man fik nej fra danske politikeres side til en befrielsesaktion af den danske familie.

Læs: Danske gidsler kunne være reddet