Højreekstremist blev anholdt for dobbeltdrabet

Ransagede uden held hans hjem i jagten på maskinpistolen, der dræbte ægteparret fra Odense

Drabene på Heidi Nielsen og Bjarne Johansen er fortsat uopklaret. (Privatfotos)
Drabene på Heidi Nielsen og Bjarne Johansen er fortsat uopklaret. (Privatfotos)

Torsdag 28. april kl. 9.30 bankede det på Michael Ellegaards dør i hans kolonihavehus i Odense. Uden for stod 14 politibetjente og tre hundepatruljer.

Michael Ellegaard fik at vide, at han var anholdt for drabet på Bjarne Johansen og Heidi Nielsen i Tusindårsskoven onsdag 13. april, og at hans hjem ville blive ransaget. Det kom som lidt af et chok for den 45-årige fynbo. Men Michael Ellegaard er ikke hr. Hvem-som-helst.

Våben for åben skærm
Michael Ellegaard er formand for den højreekstremistiske forening Frit Danmark, som er imod al indvandring i Danmark, og han er tidligere dømt for vold og er kendt for at have et varieret våbenlager i sit hjem.

– Politiet sagde, at de ledte efter en maskinpistol, men sådan en har jeg ikke, fortæller Michael Ellegaard, som passer godt til det signalement af en gerningsmand, som politiet har beskrevet.

Michael Ellegaard er 45 år, ca. 175 centimeter høj og har en forkærlighed for skydevåben. Tidligere på året stod han frem på TV2 Fyn og viste sine PCP-våben – et kraftigt luftvåben – og da politiet efterlyste henvendelser i drabssagen, blev Michael Ellegaard anmeldt anonymt.

Kender ikke de dræbte
– Det var da en chokerende oplevelse, at der stod 14 betjente uden for min dør, og det virker grotesk, at politiet bruger så meget mandskab på det, siger Michael Ellegaard, som blev kørt til afhøring på Odense Politigård.

– Jeg ventede i et venterum i en halv time, og bagefter fandt jeg ud af, at de også havde ransaget mit private hjem i Bolbro og min kærestes lejlighed. Men de fandt ikke noget, siger Michael Ellegaard, som ikke kendte det dræbte par.

– Jeg aner ikke, hvem de er, og jeg har slet ikke været i nærheden af Tusindårsskoven den 13. april. Jeg var lige flyttet i kolonihavehuset, og det ligger langt væk derfra, siger Michael Ellegaard.

Anmeldt 12 gange

Michael Ellegaard ved ikke, hvem der meldte ham til politiet, men han er sikker på, at det er en af hans mange politiske modstandere.

– Det er 12. gang på ti år, at jeg bliver meldt til politiet, og jeg synes, at det er overdrevet, at politiet gør så stort nummer ud af det, siger han.

– Men politiet gør jo bare, hvad de kan for at finde drabsmanden?

– Ja, og de var da også venlige nok. Men det er en meget voldsom oplevelse at få endevendt sit hus, og jeg har ingen mulighed for at forsvare mig, når jeg ikke ved, hvem der anmeldte mig.!

Michael Ellegaard blev løsladt kl. 15.30 samme dag og er ikke sigtet i sagen.

– Vi har fået mange henvendelser om Michael Ellegaard. Som et almindeligt led i efterforskningen har vi talt med alle, som bor i nærheden, og som er kendt for at overtræde våbenloven. Derfor er der ikke noget underligt i, at vi også har afhørt ham, siger Jack Liedecke, efterforskningsleder i Fyns Politi.Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri