Dræbte 2-årig: havde lige fået kørekort

Den 18-årige mand, der i går bakkede sin 2-årige kusine ihjel, havde netop fået kørekort

Tragedien fandt sted i det nybyggede område på Poul Reichhardts Vej i Valby. (Foto: Benjamin Kürstein)
Tragedien fandt sted i det nybyggede område på Poul Reichhardts Vej i Valby. (Foto: Benjamin Kürstein)

Det er svært at forestille sig, hvordan en familie fra Valby nogensinde skal komme sig over den gribende tragedie, der i går lørdag kostede en to-årig pige livet, da hun ved et uheld blev kørt over af sin fætter.

Den unge mand var nybegynder bag rattet. Han var blot 18 år - havde fødselsdag i marts - og havde altså lige fået sit kørekort, da det værst tænkelige skete.

- Det er rigtig, rigtig uheldigt og ulykkeligt, og der er ikke rigtig nogen at klandre, siger den centrale vagtchef Arne Aabech.

Den 18-årige havde formentlig al grund til at tro, at der var fri bane, da han bakkede en handicapbil ud på Poul Reichhardts Vej i Valby: Familiemedlemmer stod samlet, og moderen havde styr på sin to-årige datter.

- Men pigen får på en måde vristet sig fri, og hun ender bag bilen og bliver derfor kørt over, siger den centrale vagtchef ved Københavns Politi, Arne Aabech, til ekstrabladet.dk.

Den lille pige døde på stedet.

Politiet blev alarmeret klokken 18.05 lørdag, og par patruljer ankom til stedet, og som ekstrabladet.dk skrev i går, måtte mindst 10 dybt chokerede og stærkt rystede pårørende have krisehjælp fra Bisbebjerg hospital.

Politiet har ingen mistanke om spirituspåvirkning eller andet mod den stakkels fører. Kun tiden med rapporter og undersøgelser vil vise, om han bliver sigtet for uagtsomt manddrab.