Voldsom eksplosion i Brønshøj

En mulig gaseksplosion har rystet det nordvestlige København - en person er kommet til skade

Vinduerne er blæst ud, ligesom flere andre lejligheder har taget skade. (Foto: Anthon Unger)
Vinduerne er blæst ud, ligesom flere andre lejligheder har taget skade. (Foto: Anthon Unger)

En større eksplosion har her til aften fundet sted i en stuelejlighed på Løvetandsvej i Brønshøj i Københavns Nordvestkvarter. Det bekræfter vagthavende ved Københavns Politi overfor ekstrabladet.dk.

- Vi modtog klokken 19.19 en melding om en større eksplosion i en lejlighed i Brønshøj. Vi formoder, at der er tale om en gaseksplosion, og en gasteknikker er nu på vej derud med politieskorte, siger Mads Firlings, central vagtleder ved Københavns Politi.

Daniel, der bor i en lejlighed i opgangen ved siden af, fortæller til ekstrabladet.dk, at der befandt sig en mand i lejligheden, da eksplosionen skete.

- Jeg har hørt, at der var to personer, der løb ind i lejligheden og hev en mand ud. Han er nu kørt på hospitalet, siger Daniel til ekstrabladet.dk.

Et kæmpe brag
Daniel selv befandt sig i sin lejlighed på 4. sal, da eksplosionen skete.

- Jeg hørte et ordentligt brag, og vinduerne begyndte at ryste, forklarer han. han fortæller desuden, at vinduerne i opgangen er ødelagte, ligesom vinduerne i opgangen ved siden af er trykket ind.

Da ekstrabladet.dk snakker med Daniel, er han tydeligt rystet. Han står godt 30 meter fra lejligheden, og ved siden af ham er der et stykke træ fra vinduesrammen, der er blevet blæst de mange meter fra lejligheden.

Evakueres
Ifølge Mads Firlings, er flere af beboerne i lejlighedskomplekset blevet evakueret.

- Vi går lidt med livrem og seler, indtil vi ved, hvad det præcist er, der er sket, og indtil vi ved, om der fortsat siver gas, fortæller han.

Hvornår beboerne kan vende tilbage til deres lejligheder er uvis, ligesom Mads Firlings heller ikke kan fortælle om den tilskadekomne person.