Tragedie på tragedie i Brønderslev-morens liv

Søster og to børn døde i brand

Ejendommen dannede ramme om et forfærdeligt familiev for ni børn - nu skal den sælges og rives ned(Foto: Ernst van Norde)
Ejendommen dannede ramme om et forfærdeligt familiev for ni børn - nu skal den sælges og rives ned(Foto: Ernst van Norde)

Brønderslev-moren fremstår som en sørgelig og mindrebemidlet kvinde, der har vendt det blinde øje til de horrible forhold, børnene ifølge tiltalen, har levet under, i den såkaldte Brønderslev-sag.

Hun levede et afsondret liv, hvor børnene kom på stribe, fordi hun ikke havde råd til prævention. Og hun snakkede ikke med andre end børnene.

I retten i dag fortalte hun, at hun er vokset op med fem søskende, men den ene har begået selvmord, mens en søster døde i en brand sammen med sine to børn.

Ingen penge
Men hendes kontakt til omverdenen har været sparsom, fordi hun ikke havde nogen veninder og ofte ikke havde penge på sit taletidskort, fordi hun hævede al sin kontanthjælp og børnepenge og gav dem til manden. Hun har aldrig haft en arbejde.

Det var hende, der ordnede alt omkring børnene - nærmest i en slags zombie-tilstand.

- Jeg stod op sammen med børnene om morgenen. Jeg skulle have dem i tøjet, give dem mad, smøre madpakker. Jeg har været træt og ikke haft så mange kræfter. Jeg har nærmest gået i søvne, forklarer hun, men fortæller, at hun aldrig spurgte manden, om han kunne hjælpe.

Ser børnene
Efter hun er blevet anholdt og varetægtsfængslet, har hun set børnene hver 14. dag.

- Jeg skal se dem igen 2/5. Jeg har et godt forhold til børnene. De er glade for at se mig, og jeg er glad for at se dem, fortæller hun i retten.

I retten bærer hun halvdelen af et hjerte i en kæde, hun har om halsen, og hun fortæller, at hendes ældste datter har den anden halvdel.

- Det er, fordi hun sendte mig et brev med en tegning med et hjerte delt over i to. Det her er mit hjerte, det er knust, og et ansigt, hvor hun græd, fortæller moren.