Chefer ingen adgang

Sidste dag for drabschefen: Min tid i politiet har været fantastisk, men...

Ove Dahl (t.v.) holdt hof for sidste gang på Københavns Politigård. Her mindes han gamle dage med en anden af landets dygtige drabsefterforskere, Bent Isager-Nielsen, der var drabschef i det hedengangne Rejsehold. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ove Dahl (t.v.) holdt hof for sidste gang på Københavns Politigård. Her mindes han gamle dage med en anden af landets dygtige drabsefterforskere, Bent Isager-Nielsen, der var drabschef i det hedengangne Rejsehold. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den københavnske drabschef Ove Dahl og dermed en af landets mest kendte politifolk kommer til at sende flere fjerbolde end forbrydere i nettet, når pensionisttilværelsen er en realitet på mandag for den badmintonglade vicepolitiinspektør.

Og selv om han fredag under sin afskedsreception efter 39 år i etaten understregede, at han ikke smækkede med døren, så gentog både han og kolleger den kritik af politiet, som han rejste i Ekstra Bladet i påsken, og som siden da har været samtaleemne nummer et på politigården.

WEB-TV: Politiet top ødelægger mit arbejde

I et selv for Ove Dahl usædvanligt åbenmundet interview langede drabschefen i Ekstra Bladet ud efter ledelsen i Københavns Politi, kritiserede den for unødvendig og tidskrævende topstyring, ligesom han rettede en bredside mod politireformen, der med sin nedlæggelsen af kriminalpolitiet har skabt en stor mangel af dygtigere efterforskere. En udvikling som politidirektør Johan Reimann kaldte nødvendig.

Ikke inviteret
Netop derfor var Reimann ikke at finde i mængden af kolleger, der var mødt op for at tage afsked med Ove Dahl. Der var chefen ingen adgang ved bordene med dunser, cocktailpølser i svøb og iskolde fadøl.

– De (cheferne, red) har ikke fået en invitation, derfor er de her ikke, sagde Ove Dahl, der afslørede, at hans kritik af politiets retning var blevet delt bredt af kollegerne.

– Og de er her jo. Det er vigtigst.

– Og så må jeg altså understrege, at jeg ikke smækker med døren. Min tid i politiet har som sådan været fantastisk, sagde han i sin tale.

LÆS OGSÅ: Jeg stopper på toppen

Og det bliver pensionisttilværelsen formentligt også. Gavebordet bugnede af rødvin, der, med drabschefens ord, ville gå til velgørende formål.

Mon han her for en gang skyld tænker på sig selv?

Den 61-årige Ove Dahl har 13 uopklarede drabssager ud af de 280, han har efterforsket. Den ene mere spektakulær end den anden. Hans efterfølger, Jens Møller, overtager afdelingen den 1. juni.