Tine Bryld bisat

Radio-ikonet Tine Bryld er blevet bisat i København

Se det store billedegalleri fra bisættelsen nederst i artiklen

Store Sal i Vestre Kirkegårds Nordre Kapel i København var fyldt til bristepunktet da en af Danmarks mest elskede radiopersonligheder gennem tiderne, ungdomsrådgiveren Tine Bryld, i dag blev bisat ved en smuk ceremoni.

Se programmet for bisættelsen til højre for artiklen

Gennem 36 år førte hun landets unge udenom de værste skær i kærligheds- og familielivet, inden hun for tre år siden sagde stop.

I november i fjor blev hun ramt af en hjerneblødning, som hun aldrig kom sig over.

Læs også: Tidligere radiovært Tine Bryld er død.

Christiania-flag i Tines ånd
Blandt de mange gæster, som mødte op for at sige farvel, er den tidligere cykelrytter Jesper Skibby og journalisten Mikael Bertelsen.

Adskillige gæster tog store Christiania-flag med til kapellet. Det er helt i Tine Brylds ånd.

Læs også: Tine Bryld hjalp grådkvalte indvandrere.

Hun var kendt for at omfavne danskernes forskelligheder, og for at sympatisere med samfundets skæve og udsatte eksistenser.

Munter stemning i kapellet
Det var uden 'amen' og 'fadervor', for Bryld, der også var forfatter, var ikke medlem af folkekirken, og det betyder, at der ikke var nogle religiøse indslag under ceremonien.

Karen Jespersen: Hun udfyldte et stort tomrum.

Inden ceremonien gik i gang, var der i øvrigt en ganske munter og løssluppen stemning foran og i kapellet. Det var tydeligt, at det var en ekstremt positiv og afholdt person, som der skulle siges farvel til.

Sendes af sted uden Michael Jackson-sange
- Det, der adskiller en borgerlig bisættelse fra en kirkelig, er, at der typisk vil blive sunget sange i stedet for salmer. Der er ikke nødvendigvis en organist til stede, til gengæld er der altid en cd-afspiller på steder beregnet til borgerlige begravelser, siger bedemand Finn Nielsen, der arrangerer bisættelsen sammen med Tine Brylds tre børn..

Tine Bryld skulle have været sendt af sted til tonerne af Michael Jackson, som skulle spilles, da kisten blev bbåret ud af kapellet. Men der var knas med cd-afspilleren, og derfor blev der spillet orgelmusik.

Bryld blev 71 år gammel.