Grædende mor: Han var en tikkende bombe

Moren fra Brønderslev-sagen virker bange og græder, når hun skal fortælle om den vold og de seksuelle krænkelser, som hun siger, hun er udsat for

En grædende mor  fortæller i retten, hvordan hendes mand slog parrets børn - han var som en tikkende bombe, siger hun om manden. (Privatfoto)
En grædende mor fortæller i retten, hvordan hendes mand slog parrets børn - han var som en tikkende bombe, siger hun om manden. (Privatfoto)

Den tiltalte Brønderslev-far var en tikkende bombe, der kunne eksplodere hvert øjeblik.

Det fortæller moren under afhøringen af hende, der gik i gang hen over middag i Retten i Hjørring i dag.

Hun er lille og spinkel med mørkebrunt hår, der hænger livløst ned foran øjenene. Ansigtet virker hærget. Hun er iført stramme cowboybukser med sorte strømpebukser under og sorte højhælede pumps på fødderne. Hendes negle er lakeret hvide. Fra bæltet hænger der et rødt stofhjerte med hvide prikker.

Tårerne siler
Hun virker meget kuet, når anklageren spørger ind til, om hun er blevet slået af sin mand. Tårerne siler lydløst ned ad kinderne på hende, og hun er to gange ude og snakke med sin forsvarer. Anden gang meddeler forsvarer Henrik Garlik, at hun ikke kan svare på flere spørgsmål om vold og seksuelle krænkelser mod hende selv.

Imens sidder hendes medtiltalte mand to meter væk og kigger væk hele tiden under hendes forklaring.

Moren fortæller, at hun adskillige gange er gået imellem, når manden har slået børnene.

- Han var en tikkende bombe. Han kunne være i godt humør, men fem minutter efter kunne han eksplodere. Over alting, fortæller hun.

Måtte ikke selv tage mad
Hun fortæller blandt andet om en episode, hvor faren sparkede en af sønnerne i skridtet med sikkerhedssko, ligesom han også kunne blive sur, når de små selv gik ud i køkkenet og tog mad i køleskabet.

- Så kunne han godt stikke dem en lussing, siger hun og viser det, ved at give sig selv en lille lussing på kinden.

Ifølge moren var der også et tilfælde, hvor manden slog en af sønnerne med en knytnæve på øret, så hans ørering blev banket fast på øret, så hun måtte tage en bidetang for at få øreringen ud af øret.

Hun nægter kategorisk, at hun selv har slået børnene.

Turde ikke forlade ham
Forældrene i Brønderslev-sagen mødte hinanden gennem en kontaktannonce i et kuponhæfte. Siden flyttede de sammen og fik gennemsnitligt et barn hvert andet år. Volden mod moren startede ret kort tid efter, ifølge moren.

- Overvejede du at gå fra ham?

- Det har jeg gjort mange gange. Hver gang jeg sagde, at jeg ville forlade ham, sagde han, at han ville slå min mor og bror ihjel, siger hun og fortæller, at hun turde ikke gå til politiet.

Parret har syv fælles børn, men de har aldrig snakket om, at de gerne ville have mange børn, ligesom de heller ikke snakkede om det, når hun blev gravid.

Hun fortæller, at manden aldrig har skiftet ble på nogen af børnene. Når de stoppede toiletter med afføring skulle tømmes var det nogle af børnene eller hende, der tømte dem. Hun stod også for de andre huslige gøremål.

Måtte undvære mad
En af sønnerne har forklaret, at de store nogle gange måtte undvære morgenmad og frokost, så der var noget til de små, fordi der ikke var penge til at købe mad. Det kan den afhørte mor dog ikke huske er tilfældet.

Undervejs i afhøringen af moren kommer det også frem, at hun på en måde var 'jaloux' på mandens biologiske datter, den nu 21-årige kvinde, der fik sagen til at rulle. Datteren havde selv bedt om at komme til at bo hos faren, men det var hun ikke interesseret i.

- Hun var H.s (farens) favorit. J. (søn) blev skubbet i baggrunden. Før da var han altid med ude og køre. Det begyndte faktisk næsten lige, da hun var flyttet ind. Jeg blev lidt sur, for hun skulle ikke bare komme ind og tage pladsen fra J., siger moren under afhøringen.

Havde du en mistanke om, at de havde et seksuelt forhold?

- Mistanke og mistanke. Der var en dag, hvor de havde været ude at køre, hvor jeg syntes, at M.(den nu 21-årige datter) lugtede så meget af H (faren). Hun sad på kommoden, og der kunne jeg lugte, at hun lugtede af H. Det var H.s kropslugt. Jeg spurgte bare H., hvordan det kunne være, at hun lugtede af ham. Men han sagde bare, at de havde siddet ved siden af hinanden i bilen, fortæller moren.