Børnene boede i ulækkert kaos

Der lugtede af tis og mug, og der var affaldsposer, rod og beskidte madrasser overalt i det hjem på Lolland, hvor børnene og de tiltalte forældre boede. Også Brønderslev-hjemmet var klamt

Sidste! Moderen i den grufulde sag om vanrøgt og mishandling af ni børn i Brønderslev sidder netop nu i vidneskranken i retten i Hjørring og skal afhøres af anklager og forsvarer.

Retten har dog nedlagt forbud mod at skirve direkte fra afhøringen af hende i retssalen.

ekstrabladet.dk vender snarest tilbage med moderens forklaring.

...

Politiet blev chokerede, da de ransagede familiens daværende hjem på Lolland i 2006 i forbindelse med en indberetning til kommunen.

Det dokumenterer anklageren i forbindelse med sagen om vanrøgt og vold mod ni børn, hvor et forældrepar er tiltalt. Her kan man se billeder af det kaotiske hjem, hvor der var beskidt og ulækkert.

Læs også: Brønderslev-pige var indelukket

I forbindelse med ransagningen så de, at huset flød med affaldsposer. I et fælles soveværelse lå der beskidte og ulækre madrasser uden sengetøj, og der lugtede af mug og tis.

Skidt overalt
Nogle af børnene løb rundt på bare tæer, selvom det ikke var forsvarligt, fordi de ikke kunne undgå at træde på noget.

- Der var ikke et rent bord, hvor børnene kunne sætte sig og spise noget mad eller sætte sig og tegne eller lave lektier, står der i politirapporten.

I køkkenet i stueetagen var der rigtig ulækkert. Der var en del fluer i køkkenet og uvasket service

- Huset var ikke egnet til menneskelig beboelse, fastslog politiet.

Døde ponyer
Anklageren gennemgår også ransagningen af familiens hjem i Brønderslev, hvor de boede, frem til at sagen rullede. Også det hus var uegnet som menneskebolig, og der var begyndende angreb af skimmelsvamp.

Her fandt de flere døde ponyer. Blandt andet en, der så ud som om, den havde været død i længere tid, fordi pelsen var flosset, og rotter og mus havde kaster sig over den.

Mishandlede børn skal vidne mod forældrene

Inde i huset lå der en del hundelort og urin, og der løb en stor rottweiler rundt.

Stuen var rimelig ryddelig, men køkkenet var svinet og uhumsk, og vasken var fyldt med beskidt vand og beskidt service. Køleskabet var tomt bortset fra en bakke leverpostej. Toilettet var oversmurt med afføring og toiletpapir, og badekarret var dækket af en ulækker, brun masse.

Miljø- og Teknikudvalget i Brønderslev kommune har truffet beslutning om nedrivning af huset.