Buspassager udløste bombealarm

Mand havde mistænkelige genstande på sig, da han kom til Danmark med bus

Den mistænkte mand kom til Danmark med en bus fra Eurolines - ligesom Lors Doukaev. (Foto: Olle Trap)
Den mistænkte mand kom til Danmark med en bus fra Eurolines - ligesom Lors Doukaev. (Foto: Olle Trap)

Politiet tog ingen chancer, og militære bomberyddere blev tilkaldt, da der tirsdag aften blev fundet mistænkelige genstande hos en passager, som kom til Danmark med Puttgarten-færgen på en af Eurolines' langdistancebusser.

Fundet blev gjort ved en rutinekontrol kl. 19.10, oplyser vagtchef Søren Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En lille klump sprængstof

Militærfolkene kunne imidlertid ikke fastslå, hvad materialet bestod af. Det blev taget med til yderligere undersøgelser. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger lød den oprindelige mistanke på en lille klump sprængstof, men det viste sig i løbet af natten ikke at være det, oplyser vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til ekstrabladet.dk.

Vagtchef Søren Nielsen ønsker ikke at give detaljer om fundet og vil heller ikke oplyse noget om mandens nationalitet, eller hvor han kom fra. Han er i løbet af natten blevet løsladt, da det viste sig, at materialet ikke var sprængstof.

Doukaev og Putin

Den tjetjenske bombemand Lors Doukaev rejste i september sidste år til Danmark med en af Eurolines' busser fra Belgien. Han medbragte en bombe, som ifølge politiet var tiltænkt Jyllands-Posten. Den etbenede mand udløste bomben ved en fejl på det københavnske Hotel Jørgensen.

I går fik bombemeldingen yderligere alarmklokkerne til at ringe på grund af den russiske premierminister Vladimir Putins besøg i Danmark. Han forlod planmæssigt landet kl. 22.50 tirsdag aften, oplyser Københavns Politi.

PET kunne i aftes ikke give informationer om sagen med buspassageren.