Annonce:
Annonce:

Politimands søn ville brænde Politiskolen ned

Sigtet for politisk aktivisme

Annonce:
Følg Krimi

Ind imellem falder æblet meget langt fra stammen.

Fire unge mænd i alderen 20 til 23 blev i går sigtet og fængslet for to forsøg på brandstiftelse – et mislykket brandattentat mod Nordeas hovedsæde i Strandgade i København i januar samt et forsøg på at nedbrænde politiskolen i Brøndbyøster sydvest for København.

Sidstnævnte attentat skete natten til mandag omkring klokken 01.40, hvor de fire blev taget på fersk gerning, mens de forsøgte at sætte ild på skolen.

Især en af de unge mænds forældre må have fået sig et ekstra chok. Faren til den unge mand er selv politimand gennem mange år, erfarer Ekstra Bladet.

Tilknytning til det autonome miljø
De fire har tilknytning til den militante venstrefløj. Og det er er gennem de briller, attentatforsøgene skal ses.

– Formålet var at befordre oprør, plyndring eller anden forstyrrelse af samfundsordenen, forklarede anklager Dorit Borggaard under retsmødet.

Efter det mislykkede forsøg på at stikke ild på Nordeas hovedsæde fandt politiet en fakkel samt fire dunke benzin. Ved politiskolen blev der ligeledes fundet fire dunke benzin samt fire nødblus.

I forbindelse med anholdelserne gennemførte politiet også en ransagning mod en tom bygning på Christiania. Her fandt politiet nødblus og kemikalier, erfarer Ekstra Bladet.

Ingen af de fire vil udtale sig i grundlovsforhøret i byretten. To af de fire nægter sig skyldige, mens de to andre ikke ønsker at forholde sig til sigtelsen.

Mens den ene gjorde en selvsikker entré i retslokalet, havde en anden af de anholdte det ikke godt.

– Han er i så dårlig psykisk forfatning, at han ikke vil kunne gennemføre en afhøring, sagde han forsvarer, advokat Steen Bech.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: