Ville sætte ild til Politiskolen

Fire personer med tilknytning til det venstreekstremistiske miljø er anholdt, mistænkt for at ville sætte ild til Politiskolen. Også en kæreste til en af de anholdte skal måske fremstilles i grundlovsforhør

PETs anholdelser af fire unge førte i dag til ransagninger på bla Christiania. (Foto: Thomas Lekfeldt)
PETs anholdelser af fire unge førte i dag til ransagninger på bla Christiania. (Foto: Thomas Lekfeldt)

TV: Se tv fra brand på politiskolen i bunden af denne artikel

Fire personer med tilknytning til det venstreekstremistiske miljø blev snuppet på fersk gerning, mens de forsøgte at sætte ild til Politiskolen i Brøndbyøster i nat. De var ved anholdelsen i besiddelse af blandt andet fire dunke med benzin og fire nødblus.

De fire personer i alderen 19 til 23 år blev anholdt kl. 01.45 i nat. De er ikke alene sigtet for forsøg på ildspåsættelse mod Politiskolen, men også forsøg på brandstiftelse 14. januar 2011 mod Nordeas hovedsæde i Strandgade på Christianshavn. Her blev der fundet en fakkel og fire dunke med benzin.

Politiet kalder det politisk motiverede ildspåsættelser.

- Anholdelserne er gennemført efter længere tids efterforskning, og de anholdte er mistænkt for at stå bag flere politisk motiverede ildspåsættelser. Sagen er efter PET’s opfattelse udtryk for, at der i ekstremistiske miljøer er personer, som er parat til at tage meget voldsomme metoder i brug, siger chefen for PET, Jakob Scharf.

Kæreste anholdt
I øjeblikket foretager Københavns Politi ransagninger på fem adresser i København samt i 'Rejsestalden' på Christiania med henblik på at styrke efterforskningen og sikre spor. Sagen vil blive efterforsket af en fælles efterforskningsgruppe fra Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Københavns Politi i samarbejde med PET. Adressen på Christiania er, ifølge PET brugt i forbindelse med forberedelsen af ildspåsættelserne.

Sagen er nu overgivet til Københavns Politi, som i samarbejde med PET vil stå for den videre efterforskning.

De anholdte bliver fremstillet i grundlovsforhør på et endnu ikke nærmere fastsat tidspunkt tirsdag eftermiddag, sigtet fr brandstiftelse. Københavns politi har desuden anholdt en 21-årig kvinde, som er kæreste til en af de anholdte mænd. Det vurderes, om hun ligeledes skal fremstilles senere i dag.

TV: 13 politibiler brændt af ved Politiskolen (14. maj 2010):

</p>

1 af 2 (Foto: Michael Mottlau/ Polfoto)
2 af 2 PETs anholdelser af fire unge førte i dag til ransagninger på bla Christiania. (Foto: Thomas Lekfeldt)