Politiet befrier 51 kidnappede i Mexico

Politiet i Mexico har befriet 51 personer, efter at de har stormet bygning i den nordøstlige del af landet

Mexicansk politi har befriet 51 personer, som var blevet kidnappet i den nordøstlige del af landet. Blandt de befriede er 18 mellemamerikanske og seks kinesiske gæstearbejdere. Det siger Ministeriet for Offentlig Sikkerhed.

Politiet stormede en bygning i den nordøstlige by Reynosa nær den amerikanske grænse, hvor rivaliserende narkokarteller kæmper om lukrative handelsruter mod nord.

Her fandt de også 14 personer fra Guatemala, to fra Honduras og to fra El Salvador. De øvrige er fra Mexico.

Tidligere i denne måned befriede politiet 68 kidnappede personer, herunder 12 mellemamerikanske indvandrere i Reynosa.

Fire politifolk blev anholdt i mandags i forbindelse med den tidligere redningsaktion. De reddede sagde, at de var blevet kidnappet, da bevæbnede mænd fra et narkokartel kaprede de busser, de rejste med.

Reynosa ligger omkring 160 km fra byen San Fernando, hvor politiet har fundet 177 lig i massegrave. Narkokartellet Zeta har fået skylden for drabene.

Og det var også i San Fernando, at Zeta sidste år kidnappede og myrdede 73 indvandrere fra Central- og Sydamerika, som var på vej nordpå for at forsøge at krydse grænsen ind i USA.

Mexico har været rystet af episoder af narkovold, siden regeringen iværksatte et større militært angreb på karteller i 2006. 34.600 mennesker er dræbt i skyderier mellem rivaliserende karteller og sikkerhedsstyrker.