Lundby-forældre kræver erstatning

Forældrene, til de børn der 11. februar kæntrede i en dragebåd i Præstø Fjord, mener, at deres børn har krav på erstatning

Syv efterskoleelever er indlagt på Hammel Neurocenter, efter den tragiske ulykke i Præstø Fjord, hvor 13 elever og to lærere kæntrede i en dragebåd 11. februar i år. De syv indlagte har alle svære skader efter kæntringsulykken, og det står endnu ikke klart, om de får deres førlighed og normale liv tilbage.

Læs også: Præstø-far: Min søn er hjerneskadet

De har ødelagt vores liv
Flere af forældrene til de syv elever kræver nu erstatning fra Lundby Efterskole, da de mener, at det vil gøre livet lidt nemmere for deres tilskadekomne børn, skriver B.T.

- På et eller andet plan har de ødelagt vores liv. Så selvfølgelig skal de betale en erstatning, siger Lisbeth Kristensen, der er mor til Malene Enggaard Thomsen, der er en af de syv elever, der er indlagt på genoptræningscentret.

- Sket er sket, men en erstatning kan gøre livet lettere for Malene. Det synes jeg kun er rimeligt, siger moren, der langt fra er den eneste, der mener, at efterskolen skylder børnene en erstatning.

Læs også: Elever strømmer til ulykkesefterskole

Vil ikke være grådig
Henrik Weigel, der er far til Casper Weigel, mener også, det er passende, at der bliver udbetalt penge til børnene.

- Jeg vil understrege, at det ikke er for at være grisk, men jeg synes, de skal have en erstatning for deres dårlige helbred og svie og smerte, siger han.

Havde gjort det samme
Forstanderen på Lundby Efterskole, Truels Truelsen, kan sagtens forstå, at forældrene mener, at børnene har krav på erstatning.

- Jeg havde gjort det samme i deres situation, siger Truels Truelsen.

Læs også: Skoleelever stadig indlagt