Har snydt døden før

Et af ofrene fra grillulykken i Munkebo i søndags, John Andersen, har før oplevet flere nærdødsoplevelser

Rikke Eriksen og John Andersen er atter hjemme, efter de har været indlagt på Rigshospitalet efter kulilteforgiftning i weekenden. (Privatfoto)
Rikke Eriksen og John Andersen er atter hjemme, efter de har været indlagt på Rigshospitalet efter kulilteforgiftning i weekenden. (Privatfoto)

Det er en stille og fattet John Andersen, ekstrabladet.dk fanger på telefonen. I søndags var han ellers ude i noget af et mareridt, da han efter en grillaften sammen med sin lillebror, sin kæreste og hendes to døtre blev forgiftet af kulilte fra grillen.

Mens hans kæreste Rikke, der er mor til de to piger på henholdsvis 7 og 11 år, er psykisk ramt af episoden, tager John Andersen det mere roligt. For det er, med hans egne ord, ikke første gang, at han snyder døden.

- Tilbage i 2006 faldt jeg ned med en motorvejsbro og brækkede ryggen. Jeg har også engang fået et træ i hovedet, men jeg kan ikke huske, hvilket årstal det var, siger John Andersen til ekstrabladet.dk.

Troede vi skulle dø
Selv om han har haft flere nærdødsoplevelser tæt inde på kroppen, troede John Andersen, at hans tid nu var kommet.

- Jeg kan kapere en del, men jeg må indrømme, at jeg tænkte 'nu er det slut', da jeg faldt om på badeværelsesgulvet, fortæller John Andersen. Men sådan gik det som bekendt ikke. I stedet fik han grebet sin mobiltelefon og ringet 112.

- Jeg fik først ringer 127. Jeg kunne slet ikke se, hvad jeg lavede, men til sidst lykkedes det at ringe 112, ligesom vi fik åbnet et vindue i huset.

Læs også: Datter reddede familie fra døden

Mens John, Rikke og Johns lillebror Jean har ligget i trykkammer siden søndag og først er kommet hjem til sig selv i Munkebo i går aftes, blev Rikkes to piger, Nanna og Nadja, udskrevet fra hospitalet ikke længe efter, at ulykken skete.

- Pigerne har det heldigvis godt - det har vi allesammen, slår John Andersen fast.

Må ikke grille i et halvt år
John Andersen fortæller, at hverken han eller resten af familien er blevet bange for at grille trods episoden. Der kommer dog til at gå et godt stykke tid, før de kan nyde grillmad i haven igen.

- Vi har fået at vide, at vi skal holde os fra at grille, ligesom vi skal holde os fra bål og andre ting i den retning det næste ½ år, fordi der kan komme symptomer fra ulykken det næste ½ års tid. Hvis vi griller eller andet i den retning, så kan de symptomer bliver permanente, og det ønsker vi selvfølgelig ikke, forklarer John Andersen, der nu kan sætte sig tilbage i sofaen sammen med Rikke og slappe af ovenpå noget af en uge.

Rikkes to døtre er hjemme hos deres far, mens Jean er taget hjem til sin kæreste.