TV: Rendegraver og arkæologer hjælper med opklaring

Politiet håber at finde yderligere projektiler i jorden omkring stedet, hvor Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev fundet likvideret ved Odense

Politiet dementerer nu påstanden om, at det dræbte par i Odense var udsat for en hævnakt.

Det er en mulig forklaring, men det er slet ikke en fastslået kendsgerning.

- Vi arbejder bredt. Alle teorier er i spil, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen i Fyns Politi.

Dementerer historie
Dagbladet B.T. skriver tirsdag i en overskrift, at 'De kendte deres morder', men politichefen fastslår, at efterforskerne ikke har lagt sig fast på én mulighed.

- Kan det være hævn? Ja, det er en mulighed. Kan det være tilfældigt? Ja, det er også en mulighed, siger Henrik Justesen.

Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev skudt ned, da de onsdag aften gik tur i Tusindårsskoven ved Odense.

Folk fra den nærliggende golfbane hørte tre serier af skud, og tidspunktet angives af politiet til at være cirka klokken 19.45.

18 hylstre fundet
På stedet er der fundet 18 patronhylstre affyret fra en maskinpistol. Efter alt at dømme af en løbende person. Tirsdag undersøges området grundigt med en rendegraver, og arkæologer hjælper til.

Det skyldes, at nogle projektiler muligvis har boret sig ned i jorden.

- De kan gå ned til 50 centimeter, siger Henrik Justesen.

De fundne patronhylstre undersøges først for eventuelle fingeraftryk og dna-spor, og derefter skal specialister i Rigspolitiet se nærmere på hylstrene.

Heidi Nielsen var økonomidirektør i et møbelfirma, mens Bjarne Johansen var kirurg på Odense Universitetshospital.

Leder efter kamera
Efterforskerne undersøger blandt andet, om de tidligere har været udsat for trusler.

- Man kan ikke leve et liv uden at blive uvenner. Derfor afprøver vi, om de har betroet sig til kolleger om trusler eller andet, siger vicepolitiinspektøren.

Men den anden teori - at gerningsmanden slet ikke kendte parret i forvejen - optager altså også de politifolk, der er sat ind på sagen.

Et muligt spor i sagen kan i øvrigt være et kamera. Politiet forsøger at få klarlagt, om den ivrige fotograf Bjarne Johansen havde sit kamera med sig under vandreturen, skriver Fyens Stiftstidende.