Politiet forbereder sig på mere bandevold i Køge

To skudt i søndags: Rockergruppen Bandidos og indvandrerbanden Black Cobra ser ud til at være på alvorlig kollisionskurs i stationsbyen Køge. - Vi bruger alle midler for at imødegå dem, siger politiet

To 18-årige mænd fra Greve og Herfølge blev søndag aften omkring kl. 22.20 skudt ned i Ølby Lyng nær Køge. Politiet frygter en optrapning af bandeurolighederne i byen, og er 'massivt til stede'. (Foto: Henrik Larsen)
To 18-årige mænd fra Greve og Herfølge blev søndag aften omkring kl. 22.20 skudt ned i Ølby Lyng nær Køge. Politiet frygter en optrapning af bandeurolighederne i byen, og er 'massivt til stede'. (Foto: Henrik Larsen)

To teenagedrenge fra hhv. Greve og Herfølge blev søndag aften skudt, mens de sad i en parkeret bil i Køge.

De 18-årige drenge, som begge overlever deres skudsår, er tilsyneladende de seneste ofre i en eskalerende bandekonflikt, der i stigende grad gør provinsbyens gader usikre.

Skudepisoden kommer næsten præcis et år efter, at 22-årige Thimo Zevenberger 20. april 2010 blev dræbt i et drive-by-skyderi, da han sad i en parkeret bil på Nylandsvej i Køge.

Vil forhindre bandekrig
Og årsagen til skyderierne er tilsyneladende identiske:

Den voldelige konflikt mellem indvandrerbanderne Black Cobra og Bloodz og rockergrupperingen Bandidos.

De rivaliserende kriminelle er raget uklar med hinanden på kryds og tværs, og politiet gør nu alt for, at en regulær bandekrig ikke skal bryde ud i lys lue.

- Ja, det er ikke fordi vi mangler sager her i Køge. Men vi bruger alle midler for at imødegå dem. De grupperinger skal ikke ryste meget på hænderne, før vi kommer og anholder dem, siger Carsten Andersen, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi er i området i stor stil, og vi visiterer alle mistænkelige biler, som måtte vække vores interesse, siger han til ekstrabladet.dk.

Jager gerningsmænd til skyderi
I går, mandag, blev politiet kaldt ud til Køge Sygehus, hvor søndagens skudofre er indlagt. 12 unge var røget i totterne på hinanden, og betjentene måtte bruge peberspray for at få situationen under kontrol.

To personer blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Imens leder politiet intenst efter gerningsmændene til skyderiet søndag. Noget af en opgave, da vidner kunne fortælle, at op mod tyve biler med unge iført skudsikre veste kørte rundt i området under og efter skuddramaet.

- Jeg kan fortælle dig, at vi arbejder ihærdigt på sagen. Præcis hvor vi står, er jeg ikke interesseret i at få ud i pressen på nuværende tidspunkt, siger Carsten Andersen til ekstrabladet.dk.