Voldtægts-anmelder risikerer selv en dom

I lignende sag om frifindelse for voldtægt er voldtægtsanmelderen i dag selv tiltalt for at lyve om sagen

Mandag blev en 47-årig mand frifundet for voldtægt, efter at sagen havde været en tur forbi Den Særlige Klageret. Blandt de afgørende beviser i mandens favør var båndoptagelser, han havde foretaget under samtaler med den 30-årige kvinde, der i sin tid anmeldte manden for voldtægten.

Nu risikerer kvinden selv at få en sag på halsen.

Om det vil ske, afhænger af en nærmere vurdering af sagen fra anklagemyndigheden. Men lyder vurderingen, at anmeldelsen og kvindens forklaring i sagen har været decideret løgnagtig, så kan det ende med en straffesag.

Det var tilfældet i en sag om en påstået voldtægt begået på Fredericia Banegård i 2008. En dengang 15-årig pige anmeldte tre indvandrerdrenge for voldtægt, og de endte med at blive dømt.

Efterfølgende tog et familiemedlem til en af de dømte kontakt til pigen. Det lykkedes ham at få hende til at indrømme, at hun havde løjet over for politiet og i retten. Indrømmelsen blev optaget på skjult kamera.

Optagelserne blev sendt til Den Særlige Klageret, som bestemte, at sagen skulle genoptages. Det endte i en frifindelse af de dømte.

Den unge kvinde er i dag tiltalt for falsk anmeldelse og for i to tilfælde at have afgivet falsk forklaring for retten. Sagen bliver afgjort ved retten senere i år.