TV: Riskær ikke stolt over sønnikes drukdom

Klaus Riskær Pedersens søn fik denne uge 20 dages betinget fængsel for at have kørt bil beruset. Hør farens dom

Klaus Riskær Pedersen og sønnike foran Café Victor i februar i år. (Foto: Thomas Graversen)
Klaus Riskær Pedersen og sønnike foran Café Victor i februar i år. (Foto: Thomas Graversen)

- Det er forkert at køre spirituskørsel. Derfor er Frederik også meget ked af det. Men jeg er glad for, at han tager sin straf uden at kny. Glad for hans ydmyge attitude.

Det siger Klaus Riskær til Ekstra Bladet i en kommentar til, at hans søn Frederik forleden blev dømt for sprutkørsel.

22-årige Riskærs promille var godt over to.

TV: Riskærs søn: - Jeg har kvajet mig

Det kunne have givet fængsel, men Riskær junior slap med 20 dages betinget fængsel. Til gengæld må Frederik Riskær slippe kørekortet de næste tre år, betale en bøde på 13.000 kroner og yde samfundstjeneste i 30 timer.

Far Riskær afsoner p.t. selv en dom på seks års fængsel for grov, økonomisk kriminalitet.

Lod bilen stå
- Frederik har lavet noget, man ikke må. Han er blevet opdraget til, at man selvfølgelig skal overholde loven. Men der er nogen ting, som i den brede offentlighed er ekstra følsomme: Og er der noget danskere ikke bryder sig om, så er det sprutkørsel, narkohandel og skattesnyd.

- Derfor er han godt klar over, at det, han har gjort her, er noget værre skidt. Frederik er meget, meget ked af det her. Og vi har talt rigtig meget om det. Han ved godt, at det er en meget alvorlig sag - og det er det jo, fordi, hvis noget går galt, så går det ud over andre mennesker, siger Klaus Riskær.

- Jeg er glad for, at hans attitude er, at han anerkender, at han har lavet en fejl - og at han uden videre i retten accepterede, at det måtte medføre en sanktion. Det, der skete den aften, var et sammentræf af flere uheldige omstændigheder.

- Faktisk havde han ladet sin bil stå hjemme. Han vidste godt, at han ikke skulle have den med, fordi han skulle ud og drikke. Det var noget med fest, en andens mands bil, og noget med at drikke cocktails - i stedet for at drikke vin, som han plejer. det var en tre-fire ting, der gik galt.

En chance mere
- Vi har tudet ham ørene fulde med, at der bare er ting, man bare ikke må gøre. Det handler ikke bare om fællesskabet og landets love, men også om etik. Her bagefter har jeg sagt til ham: Man må godt lave fejl, men man må kun lave dem en gang.

LÆS OGSÅ: Det var Riskærs søn tiltalt for

Det var jo også sådan dommeren takserede sagen: Det var første gang, og så blev det heldigvis kun betinget.

- Jeg synes egentlig, det er et flot princip: Vi straffer, når man træder ved siden af, men vi giver også de unge chancen for at lære.

- Frederik har så fået en ekstra regning, fordi far er kendt. Og kun derfor har sagen fået alt, hvad den kunne trække i pressen, mener Klaus Riskær.