Mand dømt for 10 års seksuelt misbrug

Idømt tre års fængsel for årelangt misbrug

Et årelangt seksuelt misbrug af en 36 år yngre kvinde på adresser i Borup og Rødvig sender nu en 67-årig mand tre år i fængsel. Det skriver DAGBLADET Køge.

Dommen er faldet i Østre Landsret, hvor det kom frem, at misbruget har stået på i omkring 10 år fra 1986 til 1995 - fra kvinden var fem år, til hun var omkring 15 år.

Kvinden døde i slutningen af 2009, efter at have lidt af en depression.

Brugte trusler
Anklageskriftet indeholdt en række ubehageligheder, hvor den 67-årige blev tiltalt for at have brugt forskellige trusler i forbindelse med sit misbrug. Manden blev blandt andet tiltalt for at have truet kvinden med at slå hendes forældre ihjel eller misbruge hendes lillebror seksuelt, og på den måde tvunget hende til samleje. Manden var også tiltalt for at have fotograferet hende i seksuelle situationer og desuden for at have udnyttet sin psykiske og fysiske overlegenhed til at opnå seksuelle ydelser.

I Østre Landsret fastholdt den 67-årige, at han godt nok havde kælet med pigen, men at han ikke havde haft samleje med hende.

I forhold til fotograferingen af den unge pige skal den 67-årige mand have forklaret til et vidne i sagen, at han havde været nødt til at gå over til polaroidfotos. Årsagen var, at den 67-årige sammen med sine fremkaldte billeder havde fået en seddel fra fotohandleren, hvor der stod, at han burde meldes til politiet.