Ægtepar dræbt af flere skud i brystet

Obduktionen af ægteparret, der blev skudt i Tusindårsskoven i Odense, viser, at de ikke blev skudt på klos hold. Også forsvaret skal kontaktes i sagen om dobbeltdrabet

Privatfotos
Privatfotos

Retsmedicinerne har natten igennem været i gang med at obducere ligene af ægteparret, der blev dræbt i Tusindårsskoven onsdag aften mellem klokken 19 og 20.

Og retsmedicinerne kan nu slå fast, at Bjarne Johansen og Heidi Nielsen ikke blev skudt på klos hold, fordi der ikke er fundet krudtslam på ligene. Det ville man have konstateret, hvis der havde været kontakt mellem pistolen og ofrene. Gerningsvåbnet er enten en pistol eller en maskinpistol, og der er fundet i alt 18 9mm patronhylstre på gerningsstedet.

-Resultatet viste, at både kvinden og manden var ramt af adskillige skud i kroppen, arme og ben. Obduktionen viste endvidere, at samme skud havde lavet flere læsioner i kroppen på de dræbte, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke.

Det er på nuværende tidspunkt umuligt at sige, hvor og hvor langt væk gerningsmanden stod, da han affyrede skuddene.

Familie orienteres
- Det skal våbenteknikerne nu i gang med at undersøge. Men man kan sige, at det ikke er på klos hold. Våbnet har ikke været i kontakt med kroppen, siger Henrik Justesen, vicepolitiinspektør hos Fyns Politi

Ægteparrets familie får her ved middagstid fortalt resultatet af obduktionen.

Læs også:Mindeord fra den dræbte Bjarne Johansens kolleger

Hunde og kriminalteknikere er i gang med at finkæmme området omkring det sted, hvor ægteparret blev mejet ned under en hyggelig gåtur i det område, de kender så godt og har gået i utallige gange.

De har fundet en del patronhylstre og kan nu fastslå, at der er tale om skud, der er blevet affyret fra enten en pistol eller en maskinpistol. Ikke et maskingevær, som det har været fremme.

Politiet er lige nu på et stadie i efterforskningen, hvor de overvejer alting.

Forsvaret forhøres
Politiet efterlyser en menneskesky eneboer, som angiveligt har slået lejr i Tusindårsskoven den senere tid, men det er ikke det samme som, at han er gerningsmanden. Rovmord virker usandsynligt, fordi den dræbte Bjarne Johansen blev fundet med en mobiltelefon på sig, og Heidi Nielsen havde stadig flere ringe og sit dyre armbåndsur på armen.

Heller ikke jalousi virker på nuværende tidspunkt som et oplagt motiv. Parret, der tilsammen har fire børn, var begge fraskilte med børn fra tidligere forhold, men de havde været sammen i 16 år, og intet tyder på, at der kan findes et jalousimotiv.

Drabsvåbnet, der enten er en pistol eller en maskinpistol, er ikke noget, som alle og enhver ligger inde med. Det har også fået politiet til at vende sig mod forsvaret.

- Vi overvejer alt i øjeblikket. Vi skal også have forsvaret og andre i tale. Men vi har ikke noget konkret i den retning. Det vil være noget med at spørge forsvaret: Er den type ammunition noget, i mangler?, siger Henrik Justesen.