Efterlyser mystisk eneboer

Mystisk særling boede og spiste i skoven, hvor overklasse-ægtepar blev dræbt

Politiet efterlyser en sær eneboer, som angiveligt bor og spiser i Tusindårsskoven, hvor ægteparret blev dræbt. Foto: Nicolai Brix
Politiet efterlyser en sær eneboer, som angiveligt bor og spiser i Tusindårsskoven, hvor ægteparret blev dræbt. Foto: Nicolai Brix

Politiet efterlyser nu en mystisk, menneskesky eneboer, som har boet og sovet ude i Tusindeårsskoven gennem længere tid, i forbindelse med dobbeltdrabet på Bjarne Johansen og hans hustru Heidi Nielsen. Det fortæller efterforsker Jack Liedecke fra Fyns Politi til ekstrabladet.dk.

- Vi prøver at få lokaliseret den her eneboer. Men det er ikke ensbetydende med, at han er gerningsmanden, fortæller Jack Liedecke. Politiet vil meget gerne i kontakt med manden. Om ikke andet så for at få ham udelukket som gerningsmand og undersøge, om han muligvis kan have set noget, der er relevant for sagen.

Bor og spiser i skoven
- Vi har fået mange henvendelser om, at han har boet derude gennem længere tid. Vidner siger, at han bor, spiser og sover derude. Han skulle vist være lidt af en særling, fortæller han.

Læs også:Her er dobbeltmorderens ofre

Eneboeren er blevet set ved flere lejligheder de seneste måneder, også onsdag aften, da ægteparret blev dræbt.

- Han har tilsyneladende haft flere forskellige lejre i skoven. Der er blandt andet nogle, der har set et telt, fortæller efterforskeren.

Politiet har fået de mange henvendelser, efter de sendte et signalement ud af en mørklødet mand med bølget, sort og kraftigt hår, ca. 40 år gammel. Han blev set omkring det sted, hvor ægteparret blev skudt, og opførte sig mystisk, ifølge vidner. Blandt andet forsøgte han at skjule sig i et budskads.

Eneboeren er dog ikke en, som politiet har været opmærksom på - eller har påkaldt sig politiets opmærksomhed.

Umotiveret drab
Indtil videre er politiet ikke nærmere et motiv.

- Det ligner en lidt umotiveret nedskydning. Der er fundet 9 mm patronhylstre derude, og vidner har hørt korte skudsalver derude, så noget noget tyder på, at der er brugt et automatvåben. Og de dræbte bliver betegnet som et ganske almindeligt dansk harmonisk ægtepar. Der skulle ikke være noget motiv, siger han.

Læs også: Han fandt ægteparret dræbt

Ifølge kolleger var Bjarne Johansen et elskeligt menneske, der gerne trak det sureste læs på arbejdet på Odense Universitetshospital.

Der er heller ikke noget, der tyder på, at parret, der begår sig de øvre sociale klasser, blev udsat for rovmord.

- Det har jeg ikke noget, der tyder på. Han havde sin mobltelefon på sig, og hun havde flere ringe og et rimeligt dyrt armbåndsur, siger Jack Liedecke.

Ved du noget om den mystiske eneboer, der tilsyneladende har boet og sovet i Tusindårsskoven i Odense gennem længere tid. Kontakt Ekstra Bladet på 1224eb.dk eller sms/mms 1224 (koster alm. sms-takst)