Annonce:
Annonce:

Røver-banden fik 100 års fængsel

Banden, der plyndrede Dansk Værdihåndtering i Glostrup for mindst 62 millioner kroner, er tilsammen idømt 100 års fængsel

Tayeb Si M´rabet er tidligere blevet idømt 10 års fængsel for røveriet.
Tayeb Si M´rabet er tidligere blevet idømt 10 års fængsel for røveriet.
Annonce:
Følg Krimi

Efter 51 retsmøder har retten i Glostrup netop afsagt dom over de 14 mænd, der i sidste uge blev fundet skyldige i gigant-røveriet mod Dansk Værdihåndtering den 10. august 2008.

De tiltalte blev tilsammen idømt 100 års fængsel - og en behandlingsdom.

Sagen mod de 14 tiltalte begyndte den 8. marts, men trods dagens domme er sagen langt fra slut. Nu kommer formentlig anden omgang af sagen i Østre Landsret i en ankesag.

Politiet venter også stadig på at få udleveret bandens 15. medlem den 38-årige svensker LH fra Filippinerne, hvor han har siddet varetægtsfængslet siden den 9. december sidste år. Filippinerne har besluttet at deportere ham til Sverige som uønsket immigrant, og Danmark skal så begære ham udleveret fra Sverige.

Annonce:

Kun knapt fire millioner kroner af udbyttet på mindst 62 millioner kr. er fundet. Det betyder, at banden har fordelt 58 millioner kr. mellem sig og at pengene venter på dem, når de bliver prøveløsladt - hvis ikke politiet finder dem, mens de sidder inde.

Her er banden:

Tayeb Si M´rabet, 40: Fransk-algierer. Har pure nægtet. Siger han kun solgte hash sammen med Marco Kristiansen fra gården i Sengeløse, hvor ’røverhulen’ var. Men var en central figur i røveriet. Fældet af fingeraftryk, DNA og teleoplysninger fra hans mobiler. Hans alibi om, at han var i Marokko var falsk. Gravede fire mio. kr. af udbyttet ned i eks-kærestes have. Idømt ti års fængsel.

Marco Kristiansen, 42: Dansker. Bandens logistikmand. Skaffede ’udstyr’ og var med til at filme værdicentralen gennem ovenlysvinduerne, skaffede røverne ’logi’ på gården i Sengeløse. Var vagt og chauffør før og efter kuppet, men deltog ikke i selve røveriet. Han er blevet idømt en psykiatrisk behandlingsdom. Har som den eneste ikke anket dommen, men bedt om 14 dages betænkningstid.

Annonce:

Christoffer Wallin, 30: Svensker, bor Stockholm. Før og efter røveriet var han sammen med andre gerningsmænd, brugte bandens telefoner og masser af penge frem til sin anholdelse 16. august 2008. Retten siger, han deltog i røveriet, men hans præcise rolle kan ikke fastlægges. Koordinerede en af flugtbilerne. Idømt 8 års fængsel.

Lahoucine Marir, 30: Marokkaner. Ven med hovedmanden Tayeb M´rabet. Deltog i forberedelserne og på røveridagen, hvor han placerede en af 11 stjålne skraldevogne ved politigården i Albertslund for at sikre flugtvejen. Var bruger af en række af bandens mange mobiler. Idømt 8 års fængsel.

Daniel Stokic, 26: Deltog i planlægningen og selve røveriet, men hans præcise rolle kendes ikke. Chattede med Naief Adawi om presseomtalen af røveriet og to dage efter kuppet diskuterede de tilsyneladende fordelingen af udbyttet, som de ikke var tilfredse med. Idømt 7 års fængsel.

Mickael Senbit, 28: Bor Stockholm. Knyttes til tre af bandens mobiler. Havde tæt kontakt før og efter kuppet til Christoffer Wallin. Var chauffør på en af skraldebilerne, der blev stukket i brand på Holbækmotorvejen. Idømt 7 års fængsel.

Annonce:

Igor Jakovljev, 25: Var chauffør på en af skraldebilerne, der blev brugt ved røveriet. Hans dna blev fundet i et par handsker, der lå i førerhuset på skraldebilen, der blev forsøgt brændt af. Dét kan han ikke forklare. Var på en overvågningsvideo fra Q8 i Greve en halv time efter røveriet, hvor de havde problemer med flugtbilen. Han var sammen med Ismael Coulibaly og Rossi Kalule, der senere blev skudt og dræbt i Malmø. Idømt 7 års fængsel.

Morten Rasmussen, 37: Dansker bosat i Stockholm, tidligere dømt for røveri. Deltog i planlægning og selve røveriet. Hans præcise rolle uklar. Var forbindelse til tre andre af røvere og boede på hotellet, hvor Piotr Gierczak hentede 300.000 kr. i en pose. Idømt 8 års fængsel.

Piotr Wladyslaw Gierczak, 37: Polak bosat i Stockholm. Kørte skraldevogn på tværs af tilkørsel til Holbæk-motorvejen og spærrede motorvejen med brændende benzin og partisansøm. Ventede på p-plads i 4-5 timer på startsignalet. Hentede dagen efter røveriet 300.000 kr. på hotel i København. Idømt 7 års fængsel.

Annonce:

Steffen Baadsgaard Andersen, 32: Dansker. Forhenværende boksetalent fra Mogens Palles stald. Dømt for to tidligere røverier. Siger han var på bordel på røveri-morgenen med en ven. Alibiet forkastes. Hans DNA var på taske med skudsikre veste og en pistol i ’røverhulen’ i Sengeløse. Deltog både i planlægning og røveriet. Brugte den ene mobil, som blev anvendt under røveriet. Idømt 8 års fængsel.

Ismael Coulibaly, 25: Var i timerne før røveriet og 30 minutter efter sammen med Igor Jakovljev, der var chauffør på en af skraldebilerne, der sikrede flugten. Hans rolle kan ikke fastlægges, men retten finder det bevist, at han deltog i planlægning og selve kuppet. Var i telefonkontakt med de andre og dagen før kuppet kørte han over Øresundsbroen fra Sverige sammen med Igor Jakovljev og nu afdøde Rossi Kalule. Idømt 7 års fængsel.

Rami Zahran, 20: Bror til medtiltalte Khalid Zahran. Deltog i planen og røveriet, men hans præcise rolle kendes ikke. Brugte den ene af de 18 mobiler, der blev anvendt under røveriet. Var i Brøndby, da banden holdt ’generalprøve’ på kuppet. Idømt 7 års fængsel.

Annonce:

Naief Adawi, 26: Deltog i planlægningen og røveriet, men hans præcise rolle kendes ikke. Brugte en telefon, der stod i forbindelse med røvernes. Stod i kontakt via MSN på internettet med flere af røverne, og var enige med dem om, at ’kræve flere penge’. Idømt 8 års fængsel.

Khalid Zahran, 26: Svensker fra Malmø. Kender seks af de andre tiltalte, bl.a. hovedmanden Tayeb Si M´rabet. Deltog i forberedelsen og røveriet, men hans præcise rolle kendes ikke. Havde central rolle i forbindelsen Malmø-København, siger retten. Forbindes også til Steffen Baadsgaard Andersen. Idømt 8 års fængsel.

Samtidig er alle ikke danske statsborgere blevet udvist efter endt straf.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: