Politiet slår hårdt ned påskebranderten: Her slår politiet til

Politiet har planlagt spritrazziaer over hele landet. Se her hvornår

Politiet har planlagt spritrazziaer over hele landet i påsken. Foto: Thomas Borberg
Politiet har planlagt spritrazziaer over hele landet i påsken. Foto: Thomas Borberg

Påskebryggen slår særligt hårdt, og det gode påskevejr får de våde varer til at glidere hurtigere ned.

Men man skal ikke forsøge at liste påskebranderten hjem. Politiet er nemlig klar med spritrazziaer over hele landet.

Spritbilisten er mand
Politiet har planlagt en landsdækkende spiritus- og narkokontrol fra 21.-24. april, hvor de vil gå målrettet efter påskebranderterne. Derudover er der planlagt en landsdækkende hastighedskampagne fra 18.-25. april med særligt fokus på de travle rejsedage 18.-20. april, hvor der typisk også ryger nogle sprit- og narkobilister i fælden.

- Dem, der normalt drikker to øl, de drikker måske to påskeøl, og så har man fået for meget. Og hvis vejret bliver fint, så har vi flere spritbilister, siger lederen af færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Preben Bruhn Christensen og fortæller, at den typiske spritbilist er en mand i alderen 30-60 år.

Læs også:Fremragende påskevejr i vente

Også hos Østjyllands Politi har man særligt fokus på spritbilistern i påsken.

- Det er som om, folk ikke forstår, at der er ligeså stor risiko for at blive taget ved påsketid som ved juletid. Og påsketid er en tid, hvor nogle lidt mere impulsivt kommer til at indtage mere, end de må, fordi man impulsivt mødes uden for og i haveforeninger, og så glemte man lige i skyndingen, at man skal have bilen med hjem, siger vicepolitiinspektør Kristian Thomsen fra Østjyllands Politi.

Fokus på haveforeninger
Han fortæller, at Østjyllands Politi typisk tager halvdelen af deres spiritusbilister i målrettede kontroller, mens resten bliver taget af patruljer, der er opmærksom på eksempelvis usikker kørsel. De målrettede kontroller vil fokusere på steder, hvor der er aktivitet, hvor man indtager alkohol.

- Det kan være koncerter eller lignende samt sommerhusområderne og haveforeninger, hvor der er nogen, der kommer kørende til og fra, siger han.

Også Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi er man en del af den landsdækkende spiritus- og narkotikakontrol den 21. - 24. april.

- Her vil vi også være i sommerhusområderne, da påskeferien traditionelt er opstarten på sommerhussæsonen, blandt andet med afholdelser af påskefrokoster med videre, siger kommunikationskonsulent Anne Dorte Hoppe Søe.

Også Københavns Politi meddeler, at der vil være øget fokus i forbindelse med påsken. Der vil som sådan ikke blive holdt 'vejside'-kontroller, men fokus vil generelt været øget, ifølge lederen af Færdselsafdelingen, John Sckaletz.