Studerende udsat for grove hjemmerøverier på kollegie

Røvere slog og sparkede offer, så han fik blackout. En anden blev banket i gulvet. Begge på hospitalet

Studerende på Skjoldhøjkollegiet i Brabrand ved Aarhus er blevet udsat for hjemmerøveri i nat. Foto: Christian Klindt Sølbeck
Studerende på Skjoldhøjkollegiet i Brabrand ved Aarhus er blevet udsat for hjemmerøveri i nat. Foto: Christian Klindt Sølbeck

To studerende er blevet udsat for grove hjemmerøverier på deres kollegieværelser på Skjoldhøjkollegiet i Brabrand ved Aarhus natten til i dag.

Det første røveri skete omkring kl. 00.53. En 27-årig mandlig studerende er på sit værelse, da døren går op, og tre-fire personer vælter ind.

- De går meget hurtigt til værks med at tildele ham slag og spark, og han fortæller, at han får blackout og falder om. De river tøjet ud fra hans garderobeskab, og det ligger smidt ud på gulvet, da politiet kommer til stedet, fortæller pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, Mogens Brøndum.

De frarøver ham efterfølgende hans telefon.

Stærkt chokeret
Manden kommer efterfølgende på hospitalet med bule i tindingen og har flere hudafskabninger.

- Han er naturligvis stærkt chokeret, siger Mogens Brøndum.

Mindre end en time senere, omkring klokken 01.40, vågner en 21-årig mand studerende på et kollegieværelse på samme kollegie ved, at der er nogle mænd, der kravler ind på hans værelse gennem et vindue, han har stående på klem.

- Han er selvfølgelig meget utryg ved den situation. Mændene siger: 'politiet er efter os', fortæller Mogens Brøndum og fortsætter:

Blodspor flere steder
- Han vil tænde lys, men det når han aldrig, før han bliver slået ned med knytnæver og spark og falder om på gulvet. Gerningsmændene er på værelset i adskillige minutter, og derefter flygter de fra stedet.

Han blev desuden slået med et uidentificeret redskab, og kriminalteknikerne fandt efterfølgende blodspor på sengen, gulvet og på badeværelset. Han blev også bragt på hospitalet.

Gerningsmændene forsvandt gennem vinduet og stjal mandens compuuter.

Den ene gerningsmand bliver beskrevet som dansk, 20-25 år, 190 høj, muskuløs med markeret ansigt, mørke/brune øjne og ca. en cm hår på hovedet. Han havde hvide sko. Den anden gerningsmand havde afrikansk udseende med korte afrokrøller, under 20 å, 180 cm høj og spinkel af bygning. Den tredje var dansk, ca. 20 år, 185 cm. høj, almindelig af bygning med ca 3 cm hår

Politiet vil gerne høre fra vidner, der ud fra signalementerne kan hjælpe dem på vej i efterforskningen.

- Sagen er utrolig grov, siger Mogens Brøndum.