Politiet efter Christiania-aktion: Stemningen var ond

Otte personer bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i dag

Politiet måtte skride ind med tåregas, da de blev overdænget med sten, kanonslag og krysantemumbomber ved en stor politiaktion på Christiania i aftes.

Seks personer blev anholdt i en kælder i Tinghuset på Christiania, hvor de sad og talte penge, ligesom der blev foretaget ransagninger otte andre steder i København, hvor fire personer blev anholdt.

- Vi fremstiller formentlig otte ud af ti anholdte, siger politikommissær Steffen th. Steffensen til ekstrabladet.dk her til morgen.

Politiet fandt en del hash og penge ved ransagningen.

Prøvede dialog
Han kan endnu ikke fortælle, præcis hvad de anholdte er sigtet for.

Aktionen gik i gang kort før klokken 20. Politiet forsøgte at køre ransagningen ad dialogens vej, hvor de fortalte hashhandlerne og folk på gaden, at de ville holde sig fra resten af Christiania, men bare ville have lov til at ransage i fred.

Gaden i brand: Se urolighederne på Christiania

- Der går tre kvarter, hvor vi begynder at tage de første anholdte ud til ventende biler, og så kommer der masser af sten og kanonslag. Stemningen bliver ond, og det er tydeligt, at de kaster direkte mod civile kolleger uden beskyttelsesudstyr, siger Steffen Th. Steffensen.

Hund bed hund
Efter politiet havde trukket sig ud af Christiania, begyndte ballademagerne at sætte ild til containere og ting på Prinsessegade, så politiet besluttede, at de blev nødt til at gå ind igen. Og her kom der så igen en regn af kasteskyts, så politiet måtte skyde med tåregas.

Først omkring midnat var der ro i gaden igen.

Der var ingen personer, der kom til skade ved aktionen. Dog var der en politihund, der bed en af hundene på fristaden.

Mandagens aktion sker efter en længerevarende efterforskning, der har kørt siden december.