Massakren i Holland: Børn blandt ofrene

Borgmesteren for Alphen aan den Rijn, hvor en 24-årig mand lørdag skød 21 mennesker, siger, at der er børn blandt ofrene. Politiet afviser, at morderens forældre er blevet skudt

Her ligger den 24-årige morder død ved nogle kasseapparater. Han skød sig selv i hovedet. (Screendump fra Youtube)
Her ligger den 24-årige morder død ved nogle kasseapparater. Han skød sig selv i hovedet. (Screendump fra Youtube)

Advarsel: Videoen over artiklen viser døde mennesker. Blandt andet morderen, der ligger død ved nogle kasseapparater, efter han har skudt sig selv. Han udførte blodbadet iført militærbukser og pilotjakke.

Borgmesteren for Alphen aan den Rijn, hvor 24-årige Tristan van der Vlis lørdag middag dræbte seks personer og sårede 15 i indkøbscenteret De Ridderhof, sagde samme dag på et pressemøde, at der er børn blandt ofrene.

Morderens forældre er ikke blevet skudt
Han vil ikke udtale sig yderligere om den del af sagen, så det er uvist, hvor mange børn det drejer sig om, og om de er døde.

Læs også: Dronningen målløs over skyderi.

Politiet i byen afviste senere lørdag aften på et pressemøde, at mandens egne forældre er blandt ofrene. Der cirkulerede tidligere på aftenen rygter i de hollandske medier om, at moren var dræbt og faren såret.

Var medlem af skydeklub
Ifølge politiet boede den 24-årige gerningsmand hos sin far, og havde våbentilladelse til fem våben, fordi han var medlem af en skydeklub. Han ejede ifølge politiet tre våben.

Under skyderiet brugte han ifølge hollandske medier et automatvåben til at skyde sine ofre og en pistol til at tage livet af sig selv.

Læs også: Alphen aan den Rijn er dødens by.

Der er fundet et selvmordsbrev hos den 24-åriges mor. Politiet vil ikke afsløre indholdet af brevet.

Desuden er der fundet en seddel i drabsmandens bil, der holdt parkeret i indkøbscenteret, hvor han skriver, at han har placeret sprængstof i tre andre indkøbscentre forud for sin blodige selvmordsmission.

Havde ikke været i militæret
Derfor blev de pågældende centre evakueret af politiet, men det er ikke oplyst, om der rent faktisk er blevet fundet sprængstof på stederne.

Tristan van der Vlis havde ikke en fortid i det hollandske militær, og havde ifølge politiet ikke erfaring med sprængstof.

150 betjente fra hele Holland deltog lørdag aften i efterforskningen af den tragiske sag.