Otte sigtet for bedrageri mod top-firmaer

Efter længere tids efterforskning har politiet anholdt otte personer for bedrageri mod danske topvirksomheder

En række af landets førende virksomheder er blevet udsat for bedrageri i millionklassen. Det har nu ført til anholdelse og sigtelse af otte personer. Alle anholdte er efterfølgende blevet løsladt uden krav om varetægtsfængsling, men er fortsat sigtet.

De berørte virksomheder er blandt andet medicinalgiganterne Lundbeck og Novo Nordisk samt forsikringsselskabet Top Danmark, oplyser politiet.

Seks personer er blevet anholdt i København og på Københavns Vestegn. De er samlet set sigtet for bedrageri for mellem 10 og 15 millioner kroner.

Ud over medicinalgiganterne er svindlen gået ud over entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen og forsikringsselskabet Top Danmark.

I Nordsjælland er to personer anholdt. De er sigtet for bedrageri begået mod Helsingør Hospital for 2,7 millioner kroner. Den ene af de anholdte har ifølge politiet bestridt en betroet stilling.

Sagen begyndte tilbage i foråret 2010, da Københavns Politi modtog en anmeldelse fra H. Lundbeck A/S. Virksomheden mistænkte tre ledende medarbejdere for bedrageri.

Medarbejderne har angiveligt fået leveret varer og tjenesteydelser til privat forbrug gennem 12 underleverandører. Underleverandørerne forsynede fakturaerne med fiktive angivelser af leverancer til Lundbeck.

Når fakturaerne landede hos Lundbeck, blev de godkendt af de tre medarbejdere, som i kraft af deres ledende stillinger var bemyndiget til den slags.

I juni 2010 anholdt politiet de tre medarbejdere og en af underleverandørerne. Efterfølgende foretog ordensmagten en række ransagninger, som førte efterforskerne på sporet af yderligere svindel

Politiet mener, at ansatte i de øvrige virksomheder, der er berørt af sagen, har fået leveret varer og tjenesteydelser på samme måde, som de ansatte i Lundbeck angiveligt har fået.

Alle otte anholdte nægter sig skyldige.