Lad mine børn blive på havets bund

228 mennesker omkom, da Air France-fly forulykkede i 2009. Nu vil myndighederne bjærge ligene

228 mennesker mistede livet, da Air France-flyet styrtede i Atlanterhavet i juni 2009. Nu vil myndighederne bjærge ligene. (Foto: AP)
228 mennesker mistede livet, da Air France-flyet styrtede i Atlanterhavet i juni 2009. Nu vil myndighederne bjærge ligene. (Foto: AP)

De pårørende til ofrene for Air France-ulykken i juni 2009 opfordrer de franske myndigheder til at lade de døde være i fred, selv om flyvraget netop er blevet fundet på bunden af Atlanterhavet.

Robert Soulas, som er talsmand for støttegruppen, mistede to børn ved tragedien, der kostede 228 mennesker livet, heriblandt en 48-årig dansk kvinde.

– Jeg vil helst have, at de jordiske rester af mine børn forbliver på havbunden, siger Robert Soulas til den amerikanske tv-station CNN.

– Jeg frygter, at det kan blive en ny traumatisk oplevelse for os, hvis de skal bjærges. Jeg foretrækker, at ligene får lov til at blive i havet, siger han.

Den franske havarikommission meddelte mandag, at efterforskere havde lokaliseret hovedparten af vraget med adskillige lig ombord. Kun 50 lig blev fundet i dagene efter ulykken.

Håb om at finde sorte bokse
Den franske transportminister Nathalie Kosciusko-Morizet siger, at de resterende lig nu skal bjærges og identificeres.

– Ikke alt er eksploderet. Der er en del af kabinen, og i denne del af kabinen er der fundet lig, sagde ministeren i mandags.

Tre fjernstyrede ubåde har fotograferet vraget af Airbus A330-flyet, som under et uvejr styrtede i havet på vej fra Rio de Janeiro i Brasilien til Paris i Frankrig.

Lederen af havarikommissionen, Jean-Paul Troadec, siger, at der er håb om at finde flyets sorte bokse, der forhåbentlig kan give en forklaring på, hvad der forårsagede styrtet.