Fængslet for skud mod politiet

Fire mænd er fængslet for drabsforsøg efter de skød mod patruljevogn på Falster

Fire mænd er fængslet for at skyde mod en patruljevogn under flugt fra et indbrud. De nægter sig skyldige.

Politiet har fået et gennembrud i sagen fra Listrup på Falster, hvor betjente i en patruljevogn 17. marts blev beskudt fra en hvid varevogn.

Fire mænd i alderen 26-39 år er ved Retten i Nykøbing fængslet i 27 dage for skyderiet, oplyser vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen.

- Det er en rigtig god sag at få hul på, for der er blevet skudt direkte mod fronten af patruljevognen. Det er særdeles farligt, og de fire sigtes da også for drabsforsøg, siger han.

Episoden fandt sted, da politiet rutinemæssigt forsøgte at standse varevognen efter et indbrud på virksomheden Karl Mertz på Bygmarken i Horreby.

I stedet for at stoppe flygtede føreren imidlertid, mens der fra varevognen bliver skudt 12-13 gange mod politibilen med et kraftigt automatvåben. Fire af skuddene ramte politibilens front, så den blandt andet fik hul i forruden og punkteret et dæk.

I første omgang lykkedes det gerningsmændene at slippe væk, men tirsdag knækkede et sæt efterforskere formentlig sagen, da de i anden anledning var på besøg på en gård nord for Nykøbing F.

- Her får de øje på dele af en hvid VW Caravelle, der er blevet hugget op på gården. Og da det netop er sådan en bil, der blev brugt ved skyderiet, så lægger de to årvågne efterforskere to og to sammen, siger Søren Ravn- Nielsen.

Efter skrotfundet anholdt politiet tre falstringer på to adresser i Nykøbing F.

- Den fjerde vidste, at vi ledte efter ham, og kort før grundlovsforhøret mod de øvrige tre meldte han sig selv, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

Gerningsvåbnet er ikke fundet, men vicepolitiinspektøren venter ikke umiddelbart flere anholdelser. Han vil dog ikke afvise, at det sker.

- Nu skal vi lige have samlet trådene i de næste dage, og så må vi se, hvor vi står, siger han.

Alle fire fængslede nægter sig skyldige, og to af dem kærede fængslingen til landsretten.