Amanda-svindel koster topchef jobbet

Topchefen i den schweiziske koncern Gategroup fratræder som konsekvens af danskeren Amanda Jacobsens underslæb

Amanda Jacobsens svindel har nu fået topchefen i Gategourmet til at trække sig. (Foto: Magnus Møller)
Amanda Jacobsens svindel har nu fået topchefen i Gategourmet til at trække sig. (Foto: Magnus Møller)

Topchefen i den schweiziske flycateringkoncern Gategroup, Guy Dubois, fratræder sin stilling.

Det sker som konsekvens af svindelsagen, hvor danskeren Amanda Jacobsen har begået underslæb for op mod 140 millioner kroner som chef for Gate Gourmets nordiske afdeling.

- Vi er blevet vildledt af den ansatte, som er anklaget i sagen, og svindlen skete på min vagt. Det tager jeg ansvaret for og trækker mig tilbage, siger Guy Dubois i en meddelelse til fondsbørsen i Zürich.

Accepterer med beklagelse
Bestyrelsen i det schweiziske firma har med beklagelse accepteret direktørens farvel, og i stedet er udpeget Andrew Gibson som midlertidig administrerende direktør. Han kommer fra en stilling i koncernens nordamerikanske aktiviteter.

Amanda Jacobsen, der blev afsløret i millionsvindelen, blev fyret den 8. februar. Hun har erkendt den omfattende svindel mod sin arbejdsgiver og at have overført betragtelige millionbeløb til sig selv.

Danskeren blev i første omgang fængslet for 27 dage, men blev løsladt den 14. marts efter at have erkendt det omfattende underslæb.

Overførte 92 millioner til sig selv
Alene i 2009 lykkedes det hende at overføre 92 millioner kroner fra flycateringfirmaet til sin egen konto, mens det senere lykkedes hende at lænse firmaet for 39 millioner kroner.

Under forløbet begik hendes mand selvmord i Bruxelles den 28. februar. Han hængte sig på en byggeplads.

Brugte penge på luksusvilla
Da Amanda Jacobsen forklarede sig i grundlovsforhøret, sagde hun, at det lykkedes hende at skaffe sig adgang til virksomhedens mange penge ved at bruge en anden medarbejders oplysninger, så det så ud, som om de begge havde givet samtykke.

Mange af de ulovligt fremskaffede penge blev brugt til at forbedre en luksusvilla på Vedbæk Strandvej.