Unge skjuler pistoler langt fra hjemmet

Tålmodige betjente fik noget ud af at vente i baggård i Københavns nordvestkvarter: To unge anholdt for pistol

Politiet ser stadig flere eksempler på, at unge i bandemiljøerne gemmer pistoler og andre våben under åben himmel, i opgange og i baggårde.

Senest har den særlige Task Force Øst anholdt to unge mænd med somalisk baggrund for at have skjult en pistol i en baggård til Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter.

- Vi fandt pistolen for et par dage siden og fjernede den, fortæller politiinspektør Magnus Andresen fra Task Force Øst.

Derefter holdt betjente diskret øje med stedet for at se, om Browning-pistolens ejermænd ville dukke op. Mandag aften blev tålmodigheden belønnet.

- To blev anholdt, da de kom for at hente våbnet, siger Magnus Andresen.

De to, der begge er 20 år, er i et grundlovsforhør på Frederiksberg tirsdag blevet varetægtsfængslet i 13 dage, oplyser anklageren, politifuldmægtig Julie Barth.

Fundet er sket efter en hidsig periode i København med en stribe skudepisoder.

Siden 10. marts er tre unge blevet dræbt af pistolskud. Seneste tilfælde skete i weekenden i Valby, og to unge med tilknytning til bebyggelsen Mjølnerparken er blevet fængslet.

I Task Force Øst siger politiinspektør Magnus Andresen, at man på det seneste har fundet en del våben "i det offentlige rum."

I biler og i hjemmene er det blevet for risikabelt at have de farlige sager liggende, har de unge i banderne opdaget.

Derfor opbevares revolvere, pistoler og ammunition i kældre, opgange, i det fri og andre steder.

- De har våbene tilgængelige, uden at de kan knyttes til dem, konstaterer politiinspektør Magnus Andresen.

For nylig kunne Københavns Vestegns Politi fortælle, at man i år indtil nu har fundet omkring 25 skydevåben.

Efter beslaglæggelsen undersøges de nøje af teknikere for at se, om de kan knyttes til bestemte forbrydelser. Desuden tjekkes de for spor af dna og fingeraftryk.