Grisetransport væltet ved Billund

Flere grise er døde, efter en grisetransport væltede på Kolding Landevej ved Hejnsvig, sydvest for Billund

Flere grise er døde, mens andre bliver aflivet efter ulykken. (Foto: LLN Press)
Flere grise er døde, mens andre bliver aflivet efter ulykken. (Foto: LLN Press)

En grisetransport med omkring 200 grise om bord er væltet på Kolding Landevej sydvest for Billund. Det bekræfter vagthavende ved Falck i Region Syddanmark overfor ekstrabladet.dk.

- Vi fik meldingen klokken 12.38. Jeg kan se, at der er tale om en tysk indregistreret lastbil, fortæller den vagthavende.

Flere grise aflivet
Den vagthavende fortæller desuden, at de har sendt to bjærgningsvogne til stedet, mens også en dyrlæge er på stedet for at aflive flere grise.

- Jeg kan ikke fortælle, hvor mange grise der døde i ulykken eller hvor mange, der skal aflives. Det er ret sparsomt med informationer, da vi stadig arbejder på stedet.

Heller ikke vagthavende ved Sydøstjyllands Politi kan komme nærmere antallet af grise.

- Vi ved, at der var mere end 100 grise ombord, da ulykken skete, men præcis hvor mange, der er tale om, det ved vi ikke. Jeg kan også fortælle at der er blevet aflivet mange grise.

Er der overhoved nogle af grisene, der overlever?

- Jeg er lidt i tvivl om, hvor mange grise, der bliver aflivet. Det kommer helt an på deres tilstand. Der er flere dyrlæger derude, der arbejder på at fange grisene og se, hvordan de har det, lyder meldingen fra Sydøstjyllands Politi.

Årsag ukendt
Præcis hvad der ligger til grund for ulykken er uvis, men politiet arbejder ud fra teorien om, at lastbilen muligvis er kommet ud i rabatten, så chaufføren har mistet herredømmet og er skredet ud. Det er ikke noget, den Falck kan bekræfte.