Mand formodes omkommet i grusgrav

Ligger angiveligt død på fem meter vand i grusgrav i Hedehusene

En dykker er på vej ned førerhuset, hvor den formodet omkomne chauffør, er indespærret på fire-fem meter vand. (Foto: Kenneth Meyer)
En dykker er på vej ned førerhuset, hvor den formodet omkomne chauffør, er indespærret på fire-fem meter vand. (Foto: Kenneth Meyer)

En mand formodes død i en arbejdsulykke mandag morgen i en grusgrav i Hedehusene, oplyser Københavns Vestegns Politi til ekstrabladet.dk.

Politi og redning blev alarmeret klokken 07.17, efter at manden væltede med en gravemaskine og endte i en vandgrav med larvefødderne i vejret. Manden i førerhuset på gravemaskinen er begravet på fire-fem meter vand.

- Det ser ikke godt ud, vi må formode, at manden er død, selv om en officiel dødserklæring først vil finde sted på hospitalet, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Jeff Nielsen, til ekstrabladet.dk.

Ligger stadig på bunden
En lille time efter ulykken lå gravemaskinen fortsat med larvefødderne i vejret og med førerhuset under vand.

- Grusgraven har selv store maskiner, der kan medvirke til at få gravemaskinen vendt, og vi supplerer med det materiel, der er nødvendigt for at løse opgaven, men givet, at føreren har været under vand i snart en time, må vi formode, at han er afgået ved døden ved drukning, hvis han ikke er omkommet på grund af de skader han måtte have pådraget sig, da maskinen væltede ned i vandgraven, siger Jeff Nielsen til ekstrabladet.dk.

Dykkere i vandet
Klokken 08.15 var dykkere gået i vandet for at forsøge at bjærge manden fra førerhuset.

- De skal forsøge at smadre et vindue ind til førerhuset, så de kan hive ham ud, siger ekstrabladet.dk's udsendte på stedet.

Da der er tale om en arbejdsulykke bliver Arbejdstilsynet koblet på sagen.

Politiet er i gang med at underrette de pårørende til føreren af gravemaskinen.

Førerhus begravet under mudder
Klokken 08.30 opgav dykkerne at komme ind i førerhuset.

- Det kan tilsyneladende ikke lade sig gøre at få ham ud gennem et af vinduerne. Der er sandsynligvis sket det, at gravemaskinens førerhus og dele af maskinen er sunket ned i mudderet på bunden af vandgraven, så dykkerne ikke kan komme til ham, siger ekstrabladet.dk's udsendte på stedet.

Dykkerne forsøger nu at montere trækkroge på gravemaskinen, så entrepenørmaskiner på land kan hive gravemaskinen op af mudderet.

- Både grusgravens egne maskiner og store brandbiler fra Falck og Københavns Brandvæsen står klar til at trække gravemaskinen op, siger ekstrabladet.dk's udsendte på ulykkesstedet.