Forsvundet lærer fundet i Præstø Fjord

En kvindelig kajakroer har fundet liget af den forsvundne lærer fra Lundby Efterskole

En kvindelig kajakroer gjorde et ubehageligt fund, da hun i aftes kort før klokken 20 fandt et liget af den forsvundne lærer fra Lundby Efterskole, Michael Jørgensen, i Præstø Fjord.

- Kvinden får bjærget pågældende ind og ringer 112, fortæller vagtchef Søren Nielsen Fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi til ekstrabladet.dk.

Liget blev fundet på vestsiden af det, der kaldes Feddet i Præstø Fjord.

Selvom liget har ligget i vandet længe, er liget blevet sikkert identificeret.

- Da han blev fundet, havde han bl.a. sin pengebog på sig, og der er også bekendte til den pågældende, som med bestemthed har genkendt ham, siger Søren Nielsen til bt.dk.

Der bliver foretaget ligsyn i løbet af i dag.

Levet i uvished
Michael Jørgensen forsvandt i bølgerne ved den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord den 11. februar. 13 elever og en kvindelig lærer reddede livet, mens Michael Jørgensen sidst blev set siddende overskrævs på båden, der vendte med bunden i vejret. Han havde til det sidste, ifølge de overlevende elever og den kvindelige lærer, holdt overblikket og fået samlet eleverne på bådens læside, hvorefter han sendte dem ind mod land i hold. Men til sidst måtte han selv opgive kampen.

LÆS OGSÅ:Præstø-enken: - Svært at leve med uvisheden

Efter halvandet døgns eftersøgning efter liget opgav eftersøgningsmandskabet af finde ham.

Siden har hans kone og to børn måtte gå i uvished om, hvorvidt eller hvornår de ville få de jordiske rester af deres mand og far tilbage.

- Det er svært at leve med uvisheden. Vi får nok først fred, når Michael er fundet. Det er også hårdt for drengene, selv om de nu er begyndt i skolen igen. De har vanskeligt ved at sove om natten, sagde Michael Jørgensens enke til ekstrabladet.dk for tre uger siden.

Rest in peace
Men liget har altså været i Præstø Fjord hele tiden - det er blot, fordi temperaturen er steget, at liget nu dukker op.

- Det er typisk, når vandet bliver cirka fem grader, at druknede folk kommer op til overfladen, siger vagtchefen.

På Facebook-gruppen 'Støtteside for efterskoleeleverne der kæntret i Præstø fjord' er nyheden om, at Michael Jørgensen er blevet fundet, allerede nået frem.

- Så kan Familien endelig få en afslutning. Michael R.I.P', skriver Berit Mohr på støttesiden, mens Katja Ritzau skriver:

- Endelig fundet, bare den forkerte slutning :( michael, du var en helt til det sidste - at denne tragedie skulle ramme dig og din familie er forfærdeligt. Jeg er mundlam ! En sorg der aldrig vil forsvinde, du vil altid være i alle vores hjerter! Sov godt, kære Army! ? :(