Hells Angels blev videoovervåget

HA-borgen på Svanevej i København blev hemmeligt videoovervåget af politiet, der fulgte trafikken til og fra klubhuset

Følg Krimi

Med et hemmeligt videokamera overvågnede politiet Hells Angels rockerborg på Svanevej i København.

Det skete på grund af de mange skyderier i København i 2009, og politiet fulgte med i, hvem der kom og gik i klubhuset og især hvilke biler, der kørte til og fra HA-borgen.

Kameraet var placeret, så politiet kunne se p-pladsen foran huset, indgangen til HA-borgen og rockernes store tagterrasse.

Videoovervågningen fik især betydning i forbindelse med et tæskeholds-overfald på to indvandrere i Rantzausgade ud for Brorsons Kirke den 21. august, hvor en række AK 81´ere, ifølge tiltalen, bankede indvandrerne med køller.

Tæskehold i tre biler
Tæskeholdet kørte i tre biler, og politiet mener, at bilerne optræder på videoovervågningen fra Svanevej omkring tidspunktet for overfaldet i Rantzausgade. En rød firehjulstrækker, som et vidne filmede med sin mobiltelefon fra en lejlighed i Rantzausgade under overfaldet, ses også på politiets videoovervågning af Svanevej.

I retten afspillede anklagemyndigheden vidnets videooptagelse, hvor man se tre biler speede hårdt op efter overfaldet. Den ene af de kvæstede indvandrere, der bl.a. fik to brud på nakken og flænger i ansigtet, ligger bevidstløs midt på gaden, mens overfaldsmændene flygter.

Ifølge tiltalen gav HA´erne Brian Sandberg og Dennis Brodthagen ordren til overfaldet ved kirken. Det baserer sig på afhopperen MP´s forklaringer. Han deltog selv i kølle-overfaldet og er dømt for det.

Få overblik over retssagen mod de 16 rockere her

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+