Hells Angels blev videoovervåget

HA-borgen på Svanevej i København blev hemmeligt videoovervåget af politiet, der fulgte trafikken til og fra klubhuset

Følg Krimi

Med et hemmeligt videokamera overvågnede politiet Hells Angels rockerborg på Svanevej i København.

Det skete på grund af de mange skyderier i København i 2009, og politiet fulgte med i, hvem der kom og gik i klubhuset og især hvilke biler, der kørte til og fra HA-borgen.

Kameraet var placeret, så politiet kunne se p-pladsen foran huset, indgangen til HA-borgen og rockernes store tagterrasse.

Videoovervågningen fik især betydning i forbindelse med et tæskeholds-overfald på to indvandrere i Rantzausgade ud for Brorsons Kirke den 21. august, hvor en række AK 81´ere, ifølge tiltalen, bankede indvandrerne med køller.

Tæskehold i tre biler
Tæskeholdet kørte i tre biler, og politiet mener, at bilerne optræder på videoovervågningen fra Svanevej omkring tidspunktet for overfaldet i Rantzausgade. En rød firehjulstrækker, som et vidne filmede med sin mobiltelefon fra en lejlighed i Rantzausgade under overfaldet, ses også på politiets videoovervågning af Svanevej.

I retten afspillede anklagemyndigheden vidnets videooptagelse, hvor man se tre biler speede hårdt op efter overfaldet. Den ene af de kvæstede indvandrere, der bl.a. fik to brud på nakken og flænger i ansigtet, ligger bevidstløs midt på gaden, mens overfaldsmændene flygter.

Ifølge tiltalen gav HA´erne Brian Sandberg og Dennis Brodthagen ordren til overfaldet ved kirken. Det baserer sig på afhopperen MP´s forklaringer. Han deltog selv i kølle-overfaldet og er dømt for det.

Få overblik over retssagen mod de 16 rockere her

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind